Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Man in rolstoel geweigerd bij qbuzz

Archief foto: bussen van vervoerder "qbuzz" op station Groningen

Archief foto: bussen van vervoerder “qbuzz” op station Groningen

Stadskanaal – “Het is leuk dat je hier staat, maar je komt er niet in.” Dat is wat een buschauffeur van Qbuzz donderdag zei tegen de gehandicapte Australiër Meindert Withoff toen hij met de lijnbus mee wilde reizen vanuit Stadskanaal naar Groningen.

“Ik woon in Australië en ben een aantal weken in Nederland voor familiebezoek”, vertelt Withoff. “Met een goede vriendin, die in de stad woont, wilde ik donderdag een theatervoorstelling bezoeken.” Bij het instappen bij de bushalte aan de Onstwedderweg in Stadskanaal ging het al mis. “De chauffeur weigerde mij mee te nemen omdat er geen elektrische rolstoelen in de bus zouden mogen. Regels van het bedrijf werd mij gezegd.” Na lang aandringen mag Withoff toch mee.

Op de terugweg gaat het vervolgens opnieuw mis. “Op het Hoofdstation nam ik de laatste bus naar Stadskanaal. Mijn vriendin die mij begeleidde kreeg te horen dat ik niet mee mocht. Hoe langer het gesprek duurde hoe agressiever en botter de chauffeur werd. Uiteindelijk is de politie ter plaatse gekomen. Maar ondanks hun hulp mocht ik niet mee, en moest ik noodgedwongen in de stad om onderdak zoeken.”

Withoff is kwaad op het vervoersbedrijf. “Op de website van het bedrijf staat dat mensen in een rolstoel gewoon mee kunnen rijden. En ook de klantenservice, die ik gebeld heb, liet weten dat het geen probleem is. Dat dit gebeurt vind ik heel erg. Ik heb er niet voor gekozen om in een rolstoel te moeten zitten. Wat ik wil is dat ik gewoon als volwaardig mens en reiziger gezien word.”

De Australiër heeft inmiddels samen met zijn vriendin aangifte gedaan bij de politie.

(een artikel van Sebastiaan Scheffer – OOG TV)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.