Direct naar de inhoud.

Meer dan 300 peuters gaan voor water

  • door:
  • op:

peuters met beker en kroonBORGER – In navolging van het succesvolle drinkwaterproject voor alle leerlingen van het basisonderwijs binnen de gemeente Borger-Odoorn zijn nu of binnenkort ook alle peuters binnen de gemeente ‘aan het water’. In Nieuw-Buinen is het waterproject inmiddels met veel enthousiasme van zowel peuters, leidsters en ouders uitgevoerd. De peuters hebben een kleurrijke drinkbeker, voorleesboekje en koningswaterkroon gekregen. Ze hebben een waterlied geleerd dat ze uit volle borst hebben gezongen bij hun eindpresentatie aan hun ouders, hebben prachtige collages gemaakt van waterdruppels en dolfijnen en hun ouders trots hun waterdiploma laten zien.

De peuters van de gemeente Borger-Odoorn die gebruik maken van een peuterspeelzaal, onderdeel uitmaken van één van de drie Brede Scholen of het Integraal Kindcentrum in Odoorn doen mee met het themaproject ‘Ik drink Water’ van Gezonde Leefstijl Borger-Odoorn. De actie is onderdeel van de landelijke beweging Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Het streven is dat water drinken heel gewoon wordt.

onder watercollage peuters NBOnlangs is er door het marktonderzoeksbureau Motivaction een onderzoek gedaan onder ouders, verzorgers en professionals van kinderen van 0 tot 4 jaar. Daaruit kwam naar voren dat peuters overwegend zoete drankjes drinken. Water wordt, volgens professionals werkzaam in de kinderopvang en het basisonderwijs en ouders, veel minder gedronken dan zoete drankjes door kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Siroop en diksap worden het meest gedronken. Gemiddeld drinken peuters dagelijks 2,3 glazen zoete dranken tegenover 1,1 glas water. Vast staat dat peuters nu nog overwegend zoete drankjes drinken, terwijl ouders en professionals aangeven het belangrijk te vinden dat jonge kinderen water leren drinken. “Jong geleerd is oud gedaan”, aldus Paul Rosenmöller, ambassadeur JOGG. “Alle kinderdagverblijven zouden de keuze moeten maken om meer water aan te bieden dan nu het geval is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-