Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam in het teken van de (Bog)blues

Ad van Meurs

Ad van Meurs

Zaterdag 9 augustus zal op het Museumplein te Veendam voor de 2e keer Bogblues worden gehouden met een zeer gevarieerd Bluesprogramma. Vanaf 12.00 uur zullen bands als:

Bluesheat,  Met passie en gevoel voor onvervalste bluesmuziek is Bluesheat een opzwepende, rauwe en authentieke bluesband die rockt, kraakt en zweet dat het een lieve lust is. Op eigen wijze bewerkte sounds van onder anderen Elmore James, Muddy Waters en Howlin` Wolf worden gevolgd door andere blueswerken – boogie, jungle, rock, shuffle, slow, swing, uptown jump, die op gevarieerde, inspirerende wijze de zaal in worden gelanceerd.

Low Budget Blues BandAl 18 jaar ‘the Blues, the whole Blues and nothin’ but the Blues!De vier muzikanten van Low Budget Blue Band spelen sinds 1995 samen. Vrijwel alle stijlen in de blues worden gespeeld, in een mix van eigen werk en LBBB-interpretaties van bluessongs. Van ’low down and dirty’ bluesriffs tot gevoelige snaren, alles wordt geraakt!.

Ad van Meurs en de Wilhelmina Blues Band die het podium zullen betreden Een band geformeerd rond gitarist zanger Ad van Meurs met als andere blikvangers zijn zoon Dylan op drums en gitarist Koos Cornelissen op gitaar.  Is dat die Koos van vroeger bij The Flying Spiders en zo?? Ja, die Koos. het verhaal gaat dat hij oorspronkelijk uit Groningen komt. Inmiddels is hij al een eeuwigheid eigenaar van het mooiste cafe van Eindhoven. Cafe Wilhelmina, alwaar dit gezelschap met enige regelmaat het podium deelt. Blues in al zijn facetten.

Juke Joints,  zijn ongetwijfeld één van de succesvolste blues bands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing, rockabilly, rock ’n roll, bluesrock, chicago blues en zydeco! The Juke Joints stonden op festival en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curaçao, USA, en uiteraard op een groot aantal festivals en na dit geweld komen de jongens van Down Jones op het podium, de band bestaat al een tijdje, heeft wat wisselingen meegemaakt maar gaat vrolijk door. Heeft Down Jones plannen?! Jazeker!!! Een 2de CD zou wel leuk zijn. We hebben materiaal genoeg om een 2de CD te vullen.

Bluezofeel, Bluezofeel is een collectief van drie bevriende muzikanten uit verschillende stijlen. De stijl is te omschrijven als americana  [Blues- Jazz- World- Rock )  Nicko Christiansen speelt soprano en tenorsaxofoon afgewisseld met bluessongs op gitaar en vocalen. Tussendoor zich bedienend van Cabassa , Cajon , en andere percussie instrumenten. Hij is ooit begonnen als zanger van Livin Blues en doet dat nog steeds . ) Joaquin Lorenzo is hoofdzakelijk gitarist, maar zingt zich een weg door allerlei pop-latin songs en ballads , speelt ook bas en heeft zich gespecialiseerd in geluidstechniek. Zelfs een mondharmonica solo in een bluesnummer heeft hij in huis.Marius Bos is ooit begonnen als basgitarist in de Groningse en noord Nederlandse muziekscene. Hij is later overgegaan op accordeon en heeft in talloze bands gespeeld.

Bas Paardekooper and the Blew Crue Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam “Bas Paardekooper”.Met de muziek van Hendrix als eerste lesmateriaal was het onvermijdelijk dat Bas zich later zou ontplooien tot blues rock gitarist. Het kostte echter nog een aantal jaren en diverse bands voordat hij zich volledig kon richten op het spelen van de muzieksoort die, zoals velen zullen beamen, “hem op het lijf geschreven is”.

Jed Thomas

De uitsmijter van deze dag. De uit Engeland (Yorkshire) afkomstige Jed Thomas speelt “screaming slide blues” vanuit zijn hart en ziel, of speelt een trouw bezoek naar oa. zijn “leraar” Rory Gallagher. Hij heeft sinds zijn 17e met verschillende bands gespeeld en met diverse grootheden het podium gedeeld waaronder Buddy Guy, Nine Below Zero en Joe Bonamassa. Afgelopen jaar verscheen zijn, in Engeland uitermate goed ontvangen CD ‘It’s About Bloody Time’. één van de nummers op deze prachtige en verrassende CD, 4 Walls, is opgedragen aan Leonard Peltier, een Indiaanse politiek gevangene in de VS. Daarmee typeert deze rasmuzikant zijn betrokkenheid. Onlangs is er alweer een nieuwe CD verschenen genaamd “Emerald blue” welke is opgedragen aan zijn grote inspirator Rory Gallagher. De band bestaat dus uit Jed Thomas op gitaar / zang en wordt gecompleteerd met drummer Max, Paul op Toetsen en Basgitaar door Nibs.

Kortom Jed Thomas Band Stevige bluesrock, sliding powerblues en ingetogen bluesballads met een vleugje Rory Gallagher en Hendrix. Het Museumplein zal verder sfeervol worden aangekleed met kramen van sieraden, T shirts, Aziatische lekernijen, Spare ribs, Bier en frisdrank, Bandspullen, Piercings, ijs etc.

Het geheel zal zaterdag 9 augustus om 12.15 uur een aanvang nemen en zal tot ongeveer 22.30 uur doorgaan op het Museumplein te Veendam.

Programmaoverzicht

12.15 uur – 13.05 uur        Bluesheat

13.20 uur – 14.20 uur        Low Budget Blues Band

14.40 uur – 15.40 uur        Ad van Meurs en de Wilhelmina Blues Band

16.00 uur – 17.00 uur        Juke Joints

17.35 uur – 18.35 uur        Down Jones

18.50 uur – 19.50 uur        Bluezofeel

20.05 uur – 21.05 uur        Bas Paardekooper and the Blew Crue

21.20 uur – 22.30 uur        Jed Thomas

 

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Veendam in het teken van de (Bog)blues

  1. Asian Street Snacks

    Dit is top klasse muziek
    Wij staan er ook de gehele dag met onze specialiteit aziatische lekkernijen
    Dus blues / muziekliefhebbers komt allen !!
    Groet Jing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.