Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Concert door Binnert Blom & Bas Broekhuis bij Witte Olifanten in Watertoren Stadskanaal

Yellow Circle OrchestraSTADSKANAAL – Op zondag 17 augustus treedt het Yellow Circle Orchestra, bestaande uit Binnert Blom en Bas Broekhuis, op in de watertoren van Stadskanaal. Met didgeridoo, klankschalen en elektronische instrumenten gaan zij een dialoog aan met de bijzondere akoestiek van het industriële monument uit 1935.

Wat begint als een klankexperiment, groeit uit tot een muzikale vriendschap waarbij de contrasten van klanken elkaar versterken. De indringende tonen van klankschalen en didgeridoo smelten schijnbaar moeiteloos samen met de elektronische geluidssyntheses. Dit alles smeden Blom en Broekhuis tot een geheel in een aantal eigen composities waar rust, ritme en ruimte samenkomen in een stijl die zich het best laat omschrijven van ‘meditatieve wereldmuziek’ tot ‘ambient’. In de hoge ruimtes in de watertoren van Stadskanaal, waar tegelijkertijd de tentoonstelling Witte Olifanten II van Chris Baaten te zien is, komen deze klankstructuren nog eens extra tot hun recht.

Er is per verdieping beperkt plaats in de toren, daarom zijn er drie concerten gepland, om 14.00 uur, om 16.30 uur en om 20.00 uur. Om deze unieke ervaring mee te maken, kan voor één van deze drie tijdstippen gereserveerd worden via het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal. Reserveren bij voorkeur via e-mail: info@streekhistorischcentrum.nl onder vermelding van het gewenste aanvangstijdstip. Telefonisch reserveren: 0599-612649 tijdens kantooruren.

Binnert Blom
Binnert studeerde klassieke gitaar en elektronische muziek aan het muzieklyceum te Hilversum. Na zijn studie bouwde hij een carrière op als professioneel geluidsman en werkte mee aan shows van vele bekende artiesten. Tijdens zijn reizen kwam hij in aanraking met klankschalen en met de didgeridoo. Beide instrumenten leerde hij tot in de finesses te bespelen en voor meditatiesessies in te zetten.

Bas Broekhuis
In diverse (inter-)nationale formaties speelde Bas al ruim 150 concerten in Europa en de USA. Beïnvloed door Klaus Schulze en Tangerin Dream heeft Bas inmiddels een eigen stijl ontwikkeld die zich bevindt tussen de traditionele Berliner Schule-stijl van elektronische muziek en de moderne Trance muziek. Als componist, uitvoerend muzikant en geluidstechnicus maakt hij voor zijn composities gebruik van een groot assortiment aan synthesizers, drumcomputers en effectapparaten.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.