Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vitamines houden je fit deze zomer!

 vitamine tijdens vakantie

vitamine tijdens vakantie

STADSKANAAL – De zomervakantie is in volle gang. Met deze tip-5 van het Vitamine Informatie Bureau blijf je fit deze zomer. Van je ‘Vitamine V’ – met de V van Vakantie – wil je immers optimaal genieten!

 

1.Ga naar buiten!
Dat is niet alleen lekker, maar ook gezond. Uit zonlicht maakt je huid namelijk vitamine D, dè zonnevitamine. Vitamine D is belangrijk voor je botten. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium, onmisbaar voor de opbouw en instandhouding van een stevig skelet, goed wordt opgenomen in het lichaam. Een half uur per dag in de zon met handen en gezicht onbedekt zorgt al voor voldoende vitamine D. Maar pas op: hoe langer in de zon hoe beter gaat niet op! Te lang en te veel in de zon kan leiden tot huidkanker. Ga je de zon in, neem dan voldoende voorzorgsmaatregelen en begin in elk geval met een goede zonnebrandcrème.

2.Eet zomerfruit!
Wist je dat aardbeien per 100 gram meer vitamine C bevatten dan een sinaasappel? Frambozen, bramen en bessen en andere zomerfruit bevatten ook veel vitamines. Daarnaast barst zomerfruit van de vezels. Vezels geven je een vol gevoel waardoor je minder tussendoortjes neemt. Ook kunnen je darmen hun werk goed doen met behulp van vezels.

3.Beweeg! Ook tijdens de vakantie..
Het is heel verleidelijk om de hele dag op een stretcher aan het strand te blijven liggen. Zorg toch voor voldoende beweging: maak een fietstocht, een wandeling of trek iedere ochtend een paar baantjes in het zwembad. Daarna is het extra lekker om uit te rusten.

4.Eenzijdige voeding in de vakantie? Neem een multivitamine ter aanvulling!
Tijdens de vakantieperiode wil gezond eten er nog weleens bij in schieten. Je gaat vaker uit eten of maakt een simpele campingmaaltijd. Probeer toch gezond te eten. Als dat niet lukt kun je kiezen voor een multivitamine, zodat je zeker weet dat je alle vitamines en mineralen ook in de zomervakantie binnenkrijgt!

5.Slaap voldoende!
En kun je niet slapen omdat je last hebt van muggen? B-vitamines kunnen soms helpen. In sommige B-vitamines zit zwavel dat de lichaamsgeur zou veranderen. Het weinige onderzoek naar de relatie tussen vitamine B en muggenbeten heeft nog geen wetenschappelijk verband aangetoond. Hoewel dat bewijs voorlopig ontbreekt, zijn er toch veel mensen die baat hebben bij extra vitamine B.

Meer vitamine info

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.