Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ook in augustus met de stoomtrein op pad in de Veenkoloniën

Over de nieuwe spoorbrug bij Bareveld - F: John Moesker - S.T.A.R.

Over de nieuwe spoorbrug bij Bareveld – F: John Moesker – S.T.A.R.

ZUIDOOST GRONINGEN – Op zoek naar een uitje voor de zomervakantie? Stap dan terug in de tijd en ga deze zomer op pad met de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR. Ontdek het reizen van vroeger en geniet van het fraaie uitzicht. Een belevenis voor jong en oud!

Op zondag 13 juli is de vernieuwde spoorbrug bij Bareveld in gebruik genomen. De stoomtreinen van Museumspoorlijn STAR rijden nu weer vanaf dat moment tussen Stadskanaal en Veendam. De brug is de afgelopen maanden aangepast vanwege de verdubbeling van rijksweg N33.

Zomerseizoen Museumspoorlijn STAR
De brug was gelukkig net op tijd klaar voor het zomerseizoen van Museumspoorlijn STAR. De komende weken rijden de stoomtreinen dus weer regelmatig tussen Stadskanaal en Veendam.
Te Veendam wordt aansluiting gegeven op de stoptreinen Veendam-Groningen v.v. van Arriva.

Verdubbeling N33
De spoorbrug bij Bareveld is door Rijkswaterstaat aangepast vanwege de verdubbeling van de N33. De op- en afritten ter hoogte van Nieuwediep zijn vanwege de verdubbeling opgeheven. Hierdoor moest de doorrijhoogte van de spoorbrug over de K.J. de Vriezestraat aangepast worden aan de hedendaagse eisen. De aansluiting op de N33 bij Nieuwediep werd gebruikt als omleidingsroute voor ‘hoog’ verkeer. Het draaigedeelte van de brug, stammende uit 1909, is niet gewijzigd.

Augustus
De trein rijdt tot en met 31 augustus op elke woensdag en zondag. Daarnaast rijdt de trein ook op alle dinsdagen tot en met 19 augustus. Keuze genoeg dus! Op al deze dagen rijdt de stoomtrein drie ritten tussen Stadskanaal en Veendam. Op zondag 31 augustus rijden er ook treinen naar Musselkanaal. Op de woensdagen in augustus kunt u ook combinatiereis boot en trein maken. Een deel van het traject gaat dan per historische trekschuit (‘De Snikke’). Kijk voor meer informatie op de pagina ‘Met de Snikke langs de Semslinie’.

Treinkaartjes
Bij Museumspoorlijn S.T.A.R. koopt u uw ouderwetse kartonnen treinkaartje bij het loket van het station Stadskanaal of station Veendam. Reserveren is, behalve voor het arrangement met de ‘De Snikke’, niet nodig. Groepen groter dan 10 personen wordt wel aangeraden te reserveren. Met het treinkaartje heeft u ook toegang tot het museum in Stadskanaal.

Museum
Droom je er al eens van om in een echte stoomlocomotief te kijken? Of wil je eens op de stoel van de machinist zitten? Dat kan in het museum in de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal. In het museum heeft de STAR ook een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van de spoorlijn. Hoe zag het er vroeger uit? Welke stations waren er allemaal langs de spoorlijn te vinden? Je komt het allemaal te weten in het museum. In de filmzaal draaien er ook regelmatig films over de Museumspoorlijn S·T·A·R

Bron: stadskanaalrail.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.