Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

“Hee-doe- Kloune-dag” in Veendam

ballonnen-clownVEENDAM – Over de Hee-doe-klounedag van 2013 wordt nu nog nagepraat. Zo leuk was het. Net als b.v. night of the guitars. Zaterdag 16 augustus is de laatste dag van de basisschoolvakantie. Dat geldt althans voor de schoolkinderen. Onderwijzers zijn al weer druk doende het komende schooljaar voor te bereiden. De stichting Bogdike wil –net als vorig jaar- de schoolvakantie weer eindigen met een knal. De stichting organiseert wederom de “Hee-doe-Kloune-dag”. De Hee-doe- Kloune-dag begint om 13.00 uur en duurt de hele middag. De woensdag daaraan voorafgaand organiseert SUMMERFUN de workshop “ hoe word ik een clown”. Dat laatste is uiteraard voor kinderen. Heel veel volwassenen hebben dat immers niet nodig.

Wat was het in 2013 superleuk op “Hee-doe-Kloune-dag”. De stichting Bogdike besloot vorig jaar direct al om ook in 2014 de klounedag op het programma te zetten. Ook dit jaar weer wordt het centrum van Veendam bevolkt door een groot aantal clowns. Zelfs meer dan vorig jaar. Toen was het een experiment en nu ziet het er naar uit dat Klounedag een klassieker wordt, die jaarlijks terugkeert. Ze komen uit alle hoeken en gaten , die clowns. Er komt weer een aantal ballonclowns; er wordt weer geschminkt; steltloopclowns bevolken het veendammer centrum; een improvisatieclown doet waarin hij goed is: improviseren; een glitter-tattoo clown kan je laten schitteren; een tweetal meezing gitaarclowns zingen het hoogste lied; een jongleurclown jongleert en ook de ILO Clowns doen weer enthousiast mee. OKIDOKI is er ook weer. Dit jaar is er tevens een fotograafclown. Wij vragen kinderen om mee te doen. Zij komen in clowns-kostuum te komen. Dat wordt ondersteund door SUMMERFUN. De woensdag voorafgaand aan Hee-doe-kloune-dag ( 13 augustus)is er zowel ‘s ochtends als ’s middags een workshop “ hoe word ik een clown”. Meer informatie daarover is te vinden op www.summerfuninveendam.nl .

Kinderen doen dus nog meer mee dan vorig jaar. Zij kunnen al dan niet via de workshop zich als clown verkleden. Ze kunnen zich thuis of op de daartoe ingerichte plekken in het centrum tot clown (laten) schminken. Ook kunnen ze zelf klei maken in clowneske kleurtjes. De “klei” is gemaakt van Groninger aardappelzetmeel. Ook de firma Dynaplak werkt mee aan Hee-doe-kloune-dag . Uiteraard nemen de kinderen weer hun vaders, moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes mee naar de Hee-doe-Kloune-dag. Die dag is het extra gezellig toeven en winkelen in Veendam. De drie allerleukste clowntjes ontvangen de Hee-doe- Kloune-dag- prijs uit handen van de juryvoorzitter. De jury bestaat uit een aantal leidsters van kleuterscholen en peuterspeelzalen, die die dag anoniem zullen jureren in het centrum. Als je in het centrum loopt kun je dus zo maar gevraagd worden naar je naam en je adres. Een jurylid zal zich dan aan je bekend maken als jurylid en zal een foto van je maken.

Het begint allemaal om 13.00 uur en duurt de hele middag.

De stichting Bogdike zit midden in het organisatieproces en is nog met enkele clowns in onderhandeling. Clowns die nog interesse hebben om mee te doen kunnen bellen 0623988441 – 0598-623781

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.