Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

USA Cars and all Bikes Meeting in Gasselternijveenschemond ook voor geschorste auto’s

L/R:  Het bestuur Gerda, Wietse en Silvia

L/R: Het bestuur Gerda, Wietse en Silvia

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND – Het wordt een extra feestelijk treffen dit jaar op 28 augustus tot en met 31 augustus want de meeting  ‘USA Cars and All Bikes’ bestaat 5 jaar! Voorzitter Wietse Meijer is trots op zijn meeting voor (USA) autoliefhebbers. “In 2010 begonnen we voorzichtig voor de 1e keer de meeting op te zetten op een klein veldje. Dat was gelijk een doorslaand succes en dus besloten we hier jaarlijks mee door te gaan”, aldus de voorzitter. Meijer wordt hierin gesteund door de overige crewleden Gerda Meijer, Silvia Dekker, Sjaak Noorman en John Noeken. Het treffen voor liefhebbers van oldtimers is inmiddels uitgegroeid tot een waar spektakel.

 

Oldtimers
Dit jaar kunnen ook bezitters van een geschorste auto zonder APK keuring deelnemen. Het evenement ‘USA Cars and all Bikes Weekend Meeting’ is namelijk aangemeld en goedgekeurd door de belastingdienst om in aanmerking te komen voor de evenementenregeling. Dit betekend dus dat u als bezitter van een geschortse auto toch kunt deelnemen. U kunt met uw geschorste auto deelnemen, zelfs al is deze niet APK gekeurd. Uw auto dient wel verzekerd te zijn, vraag uw verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden hieromtrent. De organisatie dient uiterlijk één werkdag voor aanvang van het evenement de kentekens en gegevens van deze eigenaren door te geven aan de belastingdienst.

Veilig
Deelname blijft van kracht voor auto’s van 15 jaar en ouder. Tevens wijst de organisatie er op het belangrijk vinden dat U wel met de auto’s veilig de weg op moet. Dus ondanks de APK vrijstelling moet het veilig zijn om met de auto te rijden. “U heeft ook nog een eigen verantwoording”, aldus Meijer. “Verder hopen we hiermee een extra dienst te kunnen bewijzen voor deze groep oldtimer bezitters”. Tijdens de weekendmeeting is er natuurlijk van alles te doen voor groot en klein. Zo is er live muziek van o.a. BluesBelly, UCAB Drive in Team en Last-Time. Zijn er springkussens een grote feesttent en overal standjes en marktkramen. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht.

Het 5e weekendtreffen kun je vinden aan de Noordzijde 43, 9515PB, Gasselternijveenschemond. De entree voor dagbezoekers is gratis. [ Surf hier naar de website van de organisatie voor meer programma info ]

USA Cars and All Bikes Weekend meeting

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.