Direct naar de inhoud.

Onderscheiding twee inwoners Drouwenermond voor redden drenkeling

  • door:
  • op:
Foto: R. Wiekenkamp
Foto: R. Wiekenkamp

Op 13 augustus 2014 hebben 2 inwoners uit de gemeente Borger-Odoorn een onderscheiding van de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen ontvangen. Burgemeester Marco Out heeft aan de heer Jan Woltjer en mevrouw Annechien Woltjer-Huizing uit Drouwenermond elk een bronzen onderscheiding overhandigd.

Op 22 juni 2013 raakte de heer W.J. Alberts uit Stadskanaal met zijn scootmobiel naast het fietspad langs het Zuiderdiep in Drouwenermond.

De scootmobiel kantelde en kwam in de naast gelegen sloot terecht. De heer Alberts kwam onder zijn scootmobiel vast te zitten. Het lukte hem uiteindelijk om los te komen, maar hij kon meer niet zelf de steile helling van de slootkant op komen. De redders, de heer en mevrouw Woltjer, hoorden het hulpgeroep en hebben de heer Alberts uit het water getrokken, hem onder de douche gezet en schone kleren gegeven. Deze hulp heeft de Stichting Maatschappij tot Redding van Drenkelingen doen besluiten de heer en mevrouw Woltjer uit Drouwenermond te eren met een bronzen onderscheiding, vergezeld van een getuigschrift.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal