Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Energiewacht Tour 2015 doet Winsum en Stadskanaal aan

Energiewacht_Tour_logoSTADSKANAAL – Ruim een half jaar voordat de vijfde editie van de Energiewacht Tour wordt verreden, is het rittenschema van deze internationale etappekoers voor vrouwen zo goed als rond. De eerste twee etappes kunnen – na instemming door het college en de gemeenteraad –  zelfs al bekend gemaakt worden.

Zo gaat de eerste lustrumeditie op woensdag 8 april van start met een proloog door Winsum. In deze gemeente, waar in 2013 het Nederlands kampioenschap tijdrijden plaats vond, kan het klassement in een eerste plooi vallen. Mocht de UCI de aangevraagde extra wedstrijddag toekennen dan zal de proloog in Winsum een dag eerder plaatsvinden.

Op zaterdag 11 april wordt de Semslinie Omloop verreden rond Stadskanaal. De rensters rijden eerst twee keer een omloop van 56 kilometer om vervolgens een plaatselijke ronde van zes kilometer te rijden. Daarmee hebben zij aan het einde van de dag 118 kilometer gereden. Ook de junior-vrouwen rijden deze rit, maar dan over een afstand van 62 kilometer. Een deel van deze rit voert door Drenthe. De rit voert namelijk langs de Semslinie. Volgend jaar is het vierhonderd jaar geleden dat de Semslinie, de grens tussen Groningen en Drenthe getrokken werd. Bovendien wordt dan 250 jaar Stadskanaal gevierd.

De Energiewacht Tour wordt sinds 2011 jaarlijks in de provincie Groningen verreden. De meest recente aflevering werd door de toenmalige Nederlands kampioene Lucinda Brand gewonnen. Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij met de voorspoedige invulling van de vijfde Energiewacht Tour voor vrouwen. “Ik verwacht dat we binnen een aantal weken de complete route bekend kunnen maken. Opvallend is dat er deze keer ook interesse is van buiten de provincies Groningen en Drenthe. Daardoor voelen we ons gevleid, maar we blijven vasthouden aan onze roots. Het blijft ons doel om met name de veelzijdigheid van de meest noordelijke provincie van ons land onder de aandacht te brengen. Maar het geeft wel aan dat we als organisatie een solide evenement hebben neer gezet, waar mensen graag in willen participeren.”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.