Direct naar de inhoud.

Tweede helft Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel gaat van start op 31 augustus

  • door:
  • op:

De fraaie strijd in de Superklasse tussen Patrick Caspers en Lennard SchepersTER APEL – De vakanties zijn ten einde en de zomerperiode nadert langzaam zijn einde, dat betekent dat de fans van het Int. NK Ovalracing zich gaan opmaken voor de eindfase van het ovalracingseizoen 2014. Op zondag 31 augustus wordt de vijfde wedstrijd uit een serie van zes verreden in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het seizoen in september afgesloten met een heus raceweekend, met zowel op de zaterdag, als de zondag races. Zo zijn er dit jaar nu nog acht manches en twee finales te rijden en nog 120 punten per klasse te verdelen en is er dus nog lang niet beslist wie zich in zijn/haar klasse dit seizoen Nederlands kampioen mag gaan noemen. Daarnaast zullen de zeer snelle en spectaculaire National Hotrods 31 augustus gaan strijden om hun EuroMaster titel 2014. Regerend kampioen John v.d. Bosch uit Rosmalen zal moeten afrekenen met sterke regionale favorieten om de titel opnieuw binnen te halen.

In de BMW Cup is het ongekend spannend. Met maar liefst vijf coureurs binnen veertien punten van elkaar is echt alles nog mogelijk. Rob Fischer uit Ter Apel, die vorig seizoen in een aantal races met een BMW huur auto erg succesvol was en daarop besloot afgelopen winter om zelf een auto aan te schaffen, gaat momenteel aan de leiding. Maar overheersen doet hij zeker niet, daarvoor zijn de verschillen te klein. Hij rijdt dit seizoen samen met Tom Brakels als equipe in deze klasse. Momenteel heeft hij een vier punten tellende voorsprong op Iwan Heins uit Schoonoord. De altijd sterk rijdende Allard Boes uit Vroomshoop volgt op een derde positie voor Tim Lutke Veldhuis en Bas Veldkamp. De rest van het startveld mag dan op een wat grotere achterstand staan, met het omvangrijke deelnemersveld kan een achterstand snel ingelopen zijn. De vraag is dan ook of iemand de huidige top vijf nog verstoren?

Het deelnemersveld in de Superklasse lijkt helemaal weer terug op niveau te komen nu er vanuit Duitsland extra deelname is toegezegd. Met zo’n tien bolides zal er in de eindfase van deze competitie wederom hard gestreden worden. Harm Veenstra uit Ter Apel won de laatste wedstrijddag voor de zomerstop. In de regen was Frank Schoonbeek erg succesvol met zijn VW Golf met diesel krachtbron, maar door een crash in de finale ging een hoge klassering in het dagklassement helaas verloren. Patrick Caspers uit Kampen gaat al het hele seizoen aan de leiding in de Superklasse. De vraag is dan ook of hij de twaalf punten voorsprong op Lennard Schepers uit Hoogeveen de rest van het seizoen kan behouden om zo de volgende Nederlands kampioen in de Superklasse te worden?

Het duel in de EuroMaster strijd bij de National Hotrods zal zo maar eens tussen John v.d. Bosch (links) en Mark Teuben kunnen gaanDe National Hotrods strijden naast de punten voor het Nederlandskampioenschap vandaag om de “Teuben Transport” EuroMaster titel 2014. Met het vizier gericht op deze beide titels belooft het een zenuwslopende racedag te worden. Na de gelijke stand voorafgaand aan de vorige race heeft John van den Bosch uit Rosmalen inmiddels een voorsprong van drie punten op naaste belager Ralph Verberkt uit Horst. Daar vlak achter zitten de regionale favorieten. Erik Emming uit Ter Apel leidt in de strijd om de derde positie. Johan Sanders kende een sterke laatste racedag zo voor de zomerstop, door zijn dagzege heeft hij inmiddels weer zicht gekregen op een podiumplaats aan het einde van het seizoen. Mark Teuben had de afgelopen wedstrijd duidelijk problemen met zijn bolide in de wisselende weersomstandigheden, hierdoor liet hij kostbare punten liggen. Dit terwijl Reimon Bos uit Noord Sleen in zijn eerste volledige seizoen ovalracing juist deze dag een tweede positie in het dagklassement wist op te eisen. De vraag is of hij ook nu weer kan verrassen tijdens de strijd om de EuroMaster titel 2014? In twee plaatsingmanches zal worden gestreden voor de startposities in de EuroMaster finale, waar in een zenuwslopende race, de EuroMaster titel met bijbehorende trofeeen wordt vergeven. De vierde heat van de dag zal in het teken staan van de revanche van de EuroMaster finale, waarbij de favorieten nu van achteren zullen moeten starten.

 
De ovalraces van zondag 31 augustus zullen om 12:00 uur beginnen in het autosportadion “De Polderputten” Ter Apel. Met maar liefst negen klasses, die allemaal drie manches en een finale zullen verrijden, is de NNO er opnieuw in geslaagd om een boordevol autosportprogramma aan de racefans te kunnen voorschotelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-