Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nederlandse Bijenhoudersvereniging aanwezig op de Leer en Doe Markt

carnicaZaterdag 6 september a.s. zullen ook de imkers uit Stadskanaal en omstreken op de Leer- en Doemarkt in Stadskanaal aanwezig zijn.

De plaatselijke NBV-afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging is al jaren op de eerste zaterdag van september met haar kramen op de markt paraat. De imkers geven daar graag informatie over hun hobby. Het belang van de honingbij voor land- en tuinbouw, maar ook voor particuliere stadstuinen en amateur-groentetuinen wordt nog eens verduidelijkt.

En als altijd zullen op de markt weer verse honingwafels worden gebakken, die de lekkere trek van de bezoekers zeker kunnen stillen. Voor de honingliefhebbers zal honing uit onze eigen regio te koop zijn, echte natuurhoning, zo van de raat in de pot! Hoewel de milieuomstandigheden voor honingbijen en vele andere insecten nog steeds niet in orde zijn, kunnen ze zich handhaven, mede door de betrokkenheid van vele mensen. Zo zijn veel tuinliefhebbers bezig hun plantenbestand insectenvriendelijker te maken met voor insecten aantrekkelijke bloeiende bomen, struiken en overige planten.

En ook in onze regio is een groot aantal landbouwers bezig de akkers te voorzien van bloeiende insectenranden. Waterschappen en Landschap- en Groenbeheerders doen op dat punt ook al het een en ander. Al met al blijft het daardoor mogelijk bijenvolken te houden, maar ook nieuwe te laten ontstaan.
Dat willen de imkers op de markt graag duidelijk maken.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.