Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Refaja ziekenhuis en Reumactief geven voorlichting over ergotherapie

Refaja ziekenhuis. (f: R. Wiekenkamp)

Refaja ziekenhuis. (f: R. Wiekenkamp)

STADSKANAAL – Op woensdag 10 september is er in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal een voorlichtingsbijeenkomst over ergotherapie voor reumapatiënten en hun familie en/of mantelzorgers en voor overige belangstellenden. De avond wordt samen met patiëntenvereniging ‘Reumactief’ Stadskanaal georganiseerd.

Tijdens de avond wordt verteld wat ergotherapie inhoudt en met welke problemen men een beroep kan doen op een ergotherapeut. Ook is er aandacht voor hulpmiddelen, kosten en vergoedingen en er is tijd om vragen te stellen. Sprekers op de avond zijn ergotherapeuten van het Refaja, mevrouw A. Rotgers en mevrouw T. Vulto. De bijeenkomst is in de Zwartsenbergzaal op de eerste verdieping van het Refaja ziekenhuis en duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

Reumapatiënten krijgen in hun dagelijks leven te maken met lichamelijke beperkingen. Een ergotherapeut kan hiervoor vaak praktische oplossingen geven. De ergotherapeut adviseert ook over het gebruik van hulpmiddelen of aanpassingen op de werkvloer of in de thuissituatie, meet polsbraces en spalken aan en geeft leefstijladviezen.

Men kan zich tot maandag 8 september opgeven voor de voorlichtingsbijeenkomst via telefoonnummer 06 52 43 02 77 of door een e-mail te sturen naar info@reumactief.info. Voor meer informatie kan men op maandag, donderdag en vrijdag telefonisch contact opnemen met de reumaconsulent, 0599 65 45 26.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.