Direct naar de inhoud.

PvdA Stadskanaal gaat cliënten met ambulante thuiszorg en dagbesteding volgen

  • door:
  • op:

PvdA StadskanaalSTADSKANAAL –  – De fractie van de PvdA in Stadskanaals gaat de komende anderhalf jaar een aantal mensen met een licht verstandelijke beperking intensief monitoren. Aanleiding zijn de veranderingen in de AWBZ die volgend jaar ingaan.

Het betreft een groep cliënten van NOVO die zelfstandig wonen met hulp van een professioneel begeleider. Die begeleider komt bij deze mensen over de vloer en helpt hen met het regelen van allerlei zaken. Door de AWBZ-wetswijziging is de kans groot dat deze cliënten minder of andere zorg krijgen. Dat geldt ook voor mensen die gebruik maken van de zogenoemde dagbesteding.

De PvdA wil weten welke effecten dat heeft. Raadslid Monique Kroom: “We gaan de cliënten in die anderhalf jaar regelmatig bezoeken en hen iedere keer vragen naar de veranderingen en hun commentaar daarop. Door hen vaak te bezoeken, verwachten we een trend te herkennen. De wijzigingen hoeven niet per se negatief ervaren te worden, maar vragen soms wel gewenning. Bij deze groep is gewenning misschien nog moeilijker dan bij andere mensen. Daarom nemen we de tijd er voor. Maar als het nodig is, zullen we natuurlijk vanuit onze politieke verantwoordelijkheid actie ondernemen.’’

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal