Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aangekondigde nazomer wordt echte zomer- woensdag plaatselijk 25 graden

Nazomer (f: weeronline)

Nazomer ( f: weeronline )

ZEIST (weeronline.nl) – Vanaf woensdag is de zomer vol terug in Nederland. Mogelijk overstijgt de temperatuur woensdag al de zomerse grens van 25 graden. Donderdag lopen de temperaturen nog verder op tot 27 graden volgens de meteorologen van weeronline.nl.

Het fraaie zomerweer hebben we te danken aan ex-orkaan Cristobal. Cristobal neemt flink wat warme lucht met zich mee richting IJsland. Dit zorgt ervoor dat een hogedrukgebied op de Atlantische oceaan samensmelt met het Scandinavisch hoog waardoor er een enorm hogedrukgebied ontstaat boven west Europa. Hiervan profiteren wij vanaf morgen al.

– Vandaag hebben we nog te maken met buien afgewisseld met zonnige perioden. Maandag wordt een overgangsdag van herfst naar nazomer, het blijft droog en in het zuidwesten kan het 21 graden worden.

– Dinsdag wordt een aangename nazomerdag. Het blijft droog met een mix van wolkenvelden en zon en het wordt 20-22 graden.

– Woensdag wordt het met 21-24 graden nog iets warmer en ook het aandeel zon in het weerbeeld pakt iets hoger uit.

– Donderdag wordt een ronduit zonnige dag en met 23-27 graden kunnen we het stukje ‘na’ in de term nazomerweer haast wel achterwege laten. Het BBQ en terrasweer scoort donderdag dan ook een volle 9.

– Vrijdag kan nog een fraaie (na)zomerdag worden. In het weekend stijgt de neerslagkans en na volgend weekend wordt het waarschijnlijk dan weer een stukje koeler.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.