Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Krakers moeten voormalig Philipsterrein verlaten

Voormalige Philipsfabriek en Kartcentrum na de brand in 2012STADSKANAAL – De krakers van het sterk vervuilde, voormalig Philips-terrein aan de Electronicaweg in Stadskanaal moeten het terrein binnen 48 uur verlaten. Dat heeft de rechtbank in Groningen vrijdag bepaald.

Er was een kort geding aangespannen door de curatoren van het terrein. Die willen het faillissement van de vroegere eigenaar TCN Sig Real Estate afhandelen.

De gemeente Stadskanaal is met de curatoren in onderhandeling om het voormalige Philips-terrein over te nemen en het Mercuriuspark aan te pakken. Die onderhandelingen zijn inmiddels vergevorderd. Het is mogelijk dat er in de toekomst een treinstation en een transferium komt.

[Bron: RTV Noord]

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

3 Reacties op “Krakers moeten voormalig Philipsterrein verlaten

  1. Owonenden,gemeente,politie en justitie. Deze kraker Arie speelt nu net of hij goed heilig man is maar hij wist dit al maanden geleden wat zeg ik misschien wel ander half jaar geleden….Maar meneer leeft er goed van de koper en aangezien er inmiddels om en naar nabij een bedrag mee gemoeid van rond de 15miljoen euro… En ik roep dit al maanden maar wordt door justitie en gemeente tegengewerkt tot en met want de krakers letten erop. natuurlijk letten die erop maar er is geen tijd om op te letten want iedereen is daar met die koper bezig. Maar nu alle koper weg is en het grootste grofste metalen beginnen ze net te doen of ze het te doen hebben met de medeburgers. maar het waren de krakers die vervolgens elke nacht(ochtend) als het donker genoeg was die pijp van phillips in brandt staken met 1pallet aan hout beetje benzine en de rest gaat van zelf want die teer,plastic en alles wat er om die hele grote grondkabels zitten(vandaar dat het goed donker moest zijn) staken ze gewoon in brand kabels boven de grond pelden ze gewoon maar vanwege teer en gedraaid staal wat om grond kabel hoort was dit makkelijker en schoner. en daarbij dat is ook bijna niet anders schoon gepeld te krijgen.. dus krakertjes van voormalig phillips terrein niet je beter voor doen als dat jullie zijn zeer slecht en laag. en voor gemeente en justitie jullie zijn nog erger dan die krakers je zou eens wat meer beter naar me luisteren. En er vervolgens eens wat mee te doen want dit wisten jullie ook al maanden geleden ik heb dit meerdere malen aan jullie doorgegeven als ik jullie trof bij het verlaten van dit terrein fotocamera alles had ik bij me en duidelijk uitgelegd van hoe en wat maar het enige waar jullie aan dachten hoe kunnen we hem weer pakken ergens mee zelf toen jullie zagen dat mijn auto vernield achter gelaten was op het achterommetje. deden jullie er niets aan terwijl ik toen al aan gaf dat arie er achter zat(wat hij mij later ook wel bevestigd heeft van daar mijn privebezoekje baukje galema bij het phillipterrein. nee krijg ik twee bekeuringen op prive grond nota bene vanwege gladde banden en geen kenteken plaat achter op nou heb hem weer gekregen hoor na 2 maand van Arie ligt hier wel als bewijs. maar ik bel morgen waarschijnlijk nog wel even tv noord want door dit soort gedrag en tegenwerking van het hele justitie pakket stadskanaal is mijn auto nu vernield en dat door dezelfde mensen die mij dit hebben aangedaan….. Bedankt politie stadskanaal voor alles. En mag ik hopen dat ik dit later nog na kan vertellen als ik nog honderd wordt met al die giftige dampen rond stadskanaal…

  2. Laten die krakers een baan zoeken ipv andermans spullen kapot te maken en rond te lopen als een prins in een pand dat niet van hun is. En politie en gemeente… schaam jullie, dat jullie zulke mensen het handje boven het hoofd houden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.