Direct naar de inhoud.

Rustige nazomerweek in de maak

  • door:
  • op:
Rustige nazomerweek vooruitzichten volgens weeronline
F: Rustige nazomerweek vooruitzichten volgens weeronline

ZEIST (weeronline.nl) – In de nieuwe werkweek komen we onder de vleugels van een zwak hogedrukgebied te liggen. De hele week schommelen de temperaturen rond de 20 graden en blijft het droog, waarbij in de tweede helft van de week te temperatuur kan oplopen tot een graag of 22. Van herfstweer is dan ook zeker geen sprake, we kunnen ons opmaken voor een tweede rustige septemberweek.

Maandag stijgt de luchtdruk, maar de kern van het hogedrukgebied blijft ten westen van het land. Het drukgebied is net krachtig genoeg om neerslag uit de buurt te houden.De wind zoekt de noordhoek op en voert vochtige Noordzeelucht aan. Hierdoor moeten we wel rekening houden met zaken als mist en (lage) bewolking. Zeker dinsdag en woensdag zou de zon het nog wel eens een flink deel van de dag lastig kunnen krijgen.Later in de week draait de wind meer naar het oosten en krijgt de zon meer ruimte, ook de temperatuur zal dan weer een stap vooruit kunnen zetten.

Beïnvloeding nazomerweer
Mooi weer? Een hogedrukgebied betekend niet direct mooi weer, zeker niet in dit jaargetijde. De daglichtperiode (zonsopkomst tot zonsondergang + 30 min) wordt op dit moment dagelijks een slordige 5 minuten korter. Mist, nevel en (lage) bewolking drukken hierdoor een duidelijke stempel op het weer. Ook de wind is bepalend. Wind vanaf zee voert veel vocht aan, met een oostelijke wind is de lucht vaak een stuk droger.

Als we alle factoren afwegen, en daar zijn de computers dag en nacht mee bezig, kunnen we concluderen dat het plaatje er voor de komende week gelukkig best goed uitziet aldus weeronline.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal