Direct naar de inhoud.

Van kunst tot kamermuziekconcerten in Veendam

  • door:
  • op:

Muziek & Kunst fotografie 29 aug'13 - 02VEENDAM – (vanaf 28 september) – Stichting Muziek & Kunst biedt muziekliefhebbers in het seizoen 2014 – 2015 wederom een serie van zes prestigieuze kamermuziekconcerten, welke uitgevoerd zullen worden in de huiselijke en sfeervolle ambiance van het Huis voor de Kunst. Diverse vooraanstaande ensembles, zullen liefhebbers van kamermuziek, trakteren op vele meesterwerken, afkomstig van vermaarde componisten uit de muziekgeschiedenis. Ook indrukwekkende Jazz, Bebop en Blues zal niet ontbreken en zodoende een extra dimensie toevoegen aan deze serie kamermuziekconcerten.

 

Na afloop zal er gelegenheid zijn om een unieke kunstcollectie te bezichtigen dat met veel passie de afgelopen drie decennia, bijeen is verzameld door Jan Starke.(initiator van het Huis voor de Kunst Veendam en het Huis voor de Kunst Ootmarsum). Deze kunstcollectie bestaat uit: figuratieve kunst uit de 19e en 20ste eeuw: schilderijen, sculpturen en toegepaste kunst zoals zilver en porselein.

De serie kamermuziekconcerten, bestaande uit een fameus palet van klank en kleur, zal vanaf 28 september te beluisteren en te bezichtigen zijn als het eerste kamermuziekconcert zich aandient: Sergei Bolotny (viool ) en Keiko Sakuma ( piano ). Beiden hebben inmiddels een aanzienlijke internationale reputatie verworven en bieden u deze zondag, een uitgebreide muzikale compilatie van werken van de fenomenale componisten: L. van Beethoven, C. Debussy en M. Ravel.Kortom, een veelzijdig en gevarieerd aanbod aan kamermuziekconcerten, voor een ultieme muzikale- en kunstzinnige beleving op hoog niveau, om naar uit te zien.

Deze serie kamermuziekconcerten wordt mede mogelijk gemaakt door de stichting Muziek & Kunst, een samenwerking van het Huis voor de Kunst en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest. Voor meer info en reserveringen: www.muziekenkunst.com of telefonisch: 0598 633366



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal