Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bromfiets controle met fikse boetes

Tweetfoto: @politie_stdsknl

Tweetfoto: @politie_stdsknl

STADSKANAAL – De politie heeft vanmorgen meerdere bromfietsers op de bon geslingerd. Bij een bromfietscontrole door motorrijders en surveillanceauto’s werden tussen 07:00 en 10:00 uur ongeveer 15 bromfietsers gecontroleerd.

Rollenbank

Twaalf bromfietsers werd naar het politiebureau in Stadskanaal gebracht voor de test op de rollenbank. Twee bromfietsen bleken een te hoge constructiesnelheid te hebben. Van één bromfiets werd een snelheid van 86 km/uur op de rollerbank gemeten. Ook bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had en zijn brommer niet had verzekerd. De bromfiets werd in beslaggenomen. De Kanaalster kon met drie bekeuringen op zak verder lopen. Verder kregen twee bromfietsbestuurders een bekeuring voor het foutief dragen van een helm en een niet werkende claxon.

Aanrijding

Tijdens het geven van een stopteken van een bromfietser had de bestuurder zijn bromfiets niet helemaal onder controle. De bestuurder reed tegen de achterzijde van een politiemotor. De jonge bestuurder was nog maar enkele weken in het bezit van zijn rijbewijs. Het leverde hem schade aan zijn eigen bromfiets op. Met een berisping mocht hij zijn weg weer vervolgen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Bromfiets controle met fikse boetes

  1. En iedereen had een helm op? Zie steeds vaker het tegendeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.