Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kanaalster paddenstoelen

Henk Pras

Henk Pras

STADSKANAAL – Henk Pras laat u kennismaken met de vormen- en kleurenrijkdom van de zwammenwereld. De herfst is de tijd dat je een grote verscheidenheid aan paddenstoelen kan tegenkomen. Natuurlijk zijn ze er het hele jaar, maar dan moet je er wel oog voor hebben. En dat heeft Henk zeker. Aan de hand van beeldmateriaal vertelt hij over de aardappelbovist, koraalzwam, kastanjeboleet, knolamaniet, stinkzwam en vele anderen. Waar kan je ze vinden, zijn ze eetbaar, hoe ruiken ze, hoe herken je ze enzovoort. Een leerzame avond ter voorbereiding op de excursie die zaterdag 4 oktober plaats vindt. U kunt ook één van deze activiteiten volgen. Volg de IVN Stadskanaal op www.ivn.nl/afdelingen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Kanaalster paddenstoelen

  1. En wanneer is die leerzame avond dan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.