Direct naar de inhoud.

Pinksterraces Stadskanaal voor de toekomst zeker gesteld

MAC Stadskanaal
MAC Stadskanaal en Omstreken

STADSKANAAL –  In 2015 en 2016 met zekerheid weer traditioneel ronkende motoren tijdens het Pinksterweekend in Stadskanaal – Onlangs heeft het bestuur van de Stichting Mac Stadskanaal & Omstreken samen een afvaardiging vanuit de gemeente Stadskanaal een constructief en positief gesprek gevoerd met de directie van de Nederlandse motorsportbond, de KNMV op haar bondsbureau te Arnhem. Tijdens dit gesprek zijn de zaken rondom het niet toewijzen van de Pinksterraces van 2014 uitgesproken.

Het gesprek heeft geresulteerd in een toezegging vanuit de KNMV dat met zekerheid in 2015 én 2016 de traditionele Pinksterraces weer verreden zullen worden op het recent geheel vernieuwde Sportpark Noord. Daarnaast heeft de KNMV tijdens dit gesprek de Stichting Mac Stadskanaal nadrukkelijk gevraagd zich kandidaat te stellen om in 2015 de finale voor het Europees Kampioenschap Grasbaan Specials Senioren te organiseren. De Mac zal haar kandidaatstelling officieel indienen en gaan meestrijden deze prestigieuze wedstrijd op haar baan te mogen verrijden.

De Mac Stadskanaal richt al haar pijlen op de toekomst.
Het bestuur van de Mac was tot nu toe voornemens in oktober 2014 alsnog “Pinksterraces” op de internationale motorsportkalander te zetten. Echter, werkzaamheden op het terrein, waaronder het verder optimaliseren van de publieksfaciliteiten en het realiseren van een geheel nieuw open rennerskwartier voor de coureurs vergen meer tijd en energie dan was verwacht. De 63e editie van de Pinksterraces Stadskanaal zullen dan ook niet in 2014, maar in 2015 verreden worden.

Conform de in 2010 gemaakte afspraken met de gemeente Stadskanaal om de races te behouden op het Sportpark Noord aan de Berkenstraat is de exploitatie van het gehele complex ter verantwoording van de Mac gekomen. Naast het feit dat het exploiteren van het complex voor de Mac totaal nieuw is, blijken hier meer taken voor zowel commissieleden als bestuur uit voort te komen. De Mac is hierdoor genoodzaakt over te gaan tot een andere vorm van besturen. Het “simpel en alleen” organiseren van de Pinksterraces is slechts een onderdeel van een groter en complexer geheel geworden. Een nieuw beleidsplan met de pijlen gericht op de toekomst is in afronding. Hiermee zal het huidige bestuur middels profielschetsen ook nieuwe bestuursleden, commissieleden en sponsoren proberen te gaan werven.

De Mac Stadskanaal is naast bestuurleden, ter aanvulling van haar sponsorcommissie, accommodatiecommissie en PR & communicatiecommissie op zoek naar enthousiastelingen om gezamenlijk verder te werken aan het neerzetten van toonaangevende evenementen op elk gebied op het Mac-terrein gelegen op het prachtige Sportpak Noord. Bij interesse, neem via de contactgegevens op de website: www.macstadskanaal.nl contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-