Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

D66 Stadskanaal over huidige situatie gemeentelijke herindeling.

Klaas Pals (D66) in gesprek met Bertjan

Klaas Pals (D66) in gesprek met Bertjan

STADSKANAAL – (interview) Wat betreft D66 Stadskanaal moet de gemeente geen energie stoppen in het zoeken naar een herindeling over de provinciegrens heen. Dat zei Klaas Pals, fractievoorzitter D66 Stadskanaal vrijdagavond in het radioprogramma ‘S’ express. Ondanks dat Pals geboren is in Borger ziet hij niets in een eventuele herindelingsvariant met deze Drentse gemeente. Volgens Pals is dat niet realiseerbaar. “Het was ook nooit de opdracht van de commissie Jansen. Dus geen energie in steken. Bovendien zitten de inwoners van Borger-Odoorn niet te wachten op (alweer) een nieuwe herindeling”. Klaas Pals geeft toe dat het vormen van een nieuwe gemeente in Zuidoost Groningen voor 2018 allemaal erg moeilijk en stroef verloopt. Of Stadskanaal hierbij op een eilandje komt te staan hangt af van de buurgemeenten. Volgens hem zijn er nu drie mogelijkheden:

– Veendam, Stadskanaal, Pekela´s, Bellingwedde, Vlagtwedde
– Veendam, Pekela´s, Stadskanaal
– Bellingwedde,Vlagtwedde, Stadskanaal ( De BSV variant)

Omdat gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hebben besloten een eigen gemeente Westerwolde te willen vormen ziet Klaas Pals de ‘BSV’ variant niet als prio. Volgens Pals heeft burgemeester Schollema van de Pekela’s ook aangegeven dat zijn gemeente moet kijken naar de buurgemeenten. Een nieuwe (veenkoloniale) gemeente samen met Veendam en de Pekela’s is dus zeker niet uitgesloten!

De besturen en volksvertegenwoordigers (gemeenteraad) van de gemeenten hebben een half jaar de tijd gekregen om te besluiten wat ze willen. Zijn ze er dan nog niet uit neemt de Provincie de regie over.

Luister naar Klaas Pals in gesprek over de herindeling met Bert Jan Brinkman.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “D66 Stadskanaal over huidige situatie gemeentelijke herindeling.

  1. Is de Semslinie variant eigenlijk al onderzocht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.