Direct naar de inhoud.

Expositie Robert Wierenga in het Refaja ziekenhuis

  • door:
  • op:
foto expositie Robert Wierenga najaar 2014
foto expositie Robert Wierenga najaar 2014

STADSKANAAL – Sinds 8 september zijn de expositieruimtes van Refaja ziekenhuis ingericht met foto’s van fotograaf Robert Wierenga. Robert Wierenga woont in de stad Groningen. Naast zijn werk als spoedeisende hulp arts is hij sinds enkele jaren een gepassioneerd fotograaf. Fotografie biedt een mooi tegenwicht voor de hectiek binnen de ziekenhuismuren. Het brengt hem op de mooiste momenten op prachtige plekken, vaak als andere mensen nog slapen of alweer naar huis zijn.

 

Robert fotografeert voornamelijk landschappen, met regelmatige uitstapjes naar natuur en architectuur. Aangezien hij in de stad Groningen woont, maakt hij de meeste foto’s in de drie noordelijke provincies, maar ook op reis gaat de camera steeds mee.

Voor de ‘klassieke landschapsfotografie’ maakt Robert veel gebruik van fotografische filters op de camera en zo weinig mogelijk van de computer. Om de locatie met het mooiste licht vast te leggen werkt de fotograaf vaak rond zonsopkomst en zonsondergang.

In het noorden van Nederland is nog veel ‘lege’ ruimte te vinden en ook zijn er regelmatig prachtige wolkenluchten. Dit zijn onderwerpen die bij veel van de geëxposeerde foto’s terugkomen. Robert’s werk laat vooral zien wat hij mooi vindt aan onze wereld en het kenmerkt zich door eenvoudige composities waarin alleen het essentiële overblijft. Daarnaast valt het uitbundige gebruik van kleur en contrast op.

De foto’s van Robert Wierenga zijn nog te zien in het Refaja ziekenhuis tot en met 29 november 2014.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal