Direct naar de inhoud.

Prima verlopen Eerste PreSeasonTournament (PST-basketbaltoernooi)

  • door:
  • op:
foto deelnemende jeugdteams in Veendam
foto deelnemende jeugdteams in Veendam

WILDERVANK – Basketballverenigingen: Aquila uit Veendam, Jahn2 uit Stadskanaal, Millwings uit Winschoten, MSK uit Musselkanaal en Pekel Sharks uit Oude Pekela werkten samen voor de organisatie van dit toernooi. In de Wildervanckhal was het zaterdagmorgen 6 september een drukte van belang. Voor het jeugdtoernooi kwamen maar liefst 6 verenigingen met samen 15 teams en ongeveer 150 kinderen en hun begeleiders samen om te basketballen. Deze werd door met name leden van Aquila, Jahn2 en Millwings in goede banen geleid. Alle teams speelden hun wedstrijden in meedere poules. De sportiviteit en gezelligheid stonden hoog in het vaandel. De begeleiders zorgden ervoor dat het ook gebeurde. Aan het einde van alle wedstrijden waren de volgende nummers 1 zichtbaar. In de poule U-12 wedstrijd heeft Jahn2-U12 uit Stadskanaal gewonnen. In de poule U-14 heeft Aquila JU14-1 uit Veendam gewonnen. In de poule U-16 heeft Aquila JU16 uit Veendam gewonnen. In de poule U-18 heeft Arrows JU-18 uit Damwoude/Dokkum gewonnen. Voor de nummers 1 heeft de sporthalbeheerder slagroomtaarten beschikbaar gesteld. Een lekkere eetbare prijs. Alle deelnemers in de Wildervanckhal werden door de organisatie verrast met een speciaal vaantje : “eerste PreaSeasonTournament 2014”.

In de namiddag startte in het Pagecentrum het U22-jeugd-, de heren- en het damestoernooi in Stadskanaal. De wedstrijden in de U22 poule werd gedicteerd door BV Leeuwarden. Zij spelen dit jaar op het hoogste niveau, namelijk in de eredivisie. De andere ploegen deden goed hun best, maar kwamen aan het einde van de speeltijd te kort.
In de herenpoule waren alle ploegen aan elkaar gewaagd. Er werden leuke wedstrijden gespeeld met soms felle duels. Ook hier moest af en toe de gemoederen worden gerust gesteld. Aan het einde bleek dat Millwings het sterkste team van deze dag was.
Bij de dames bleek na alle 4 gewonnen wedstrijden de dames van Jahn2 het sterkste te zijn. Deze dames die vorig jaar nog onder de naam van MSK speelden, gaan dit seizoen een klasse hoger spelen. De wedstrijd tegen de Millwings was het meest spannend omdat deze dames het meest aan elkaar gewaagd waren.In deze klasse waren geen prijzen te verdelen. De meeste teams bleven langer of korter nazitten na het toernooi. Om daarna huiswaarts te keren.

Terugkijkend op deze toernooidag is alles naar tevredenheid verlopen en zijn er geen ernstige blessures ontstaan. De organisatie bedankt alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit toernooi zo succesvol te laten verlopen.

De organisatie buigt zich binnenkort over een vervolg. De samenwerking smaakt naar meer. Gosse Alserda: “We willen zeker op meerdere gebieden met elkaar verder gaan en dit toernooi moet een jaarlijks evenement worden”.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal