Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeentebestuur Menterwolde kiest niet voor Veendam

Herindeling GroningenZUIDBROEK – Het gemeentebestuur van Menterwolde heeft de herindelingsplannen bijgesteld. Dat blijkt uit een voorstel richting de gemeenteraad. Menterwolde geeft de voorkeur aan een herindeling met Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

Veendam

De Menterwolder raad besloot vorig jaar december om aan te sturen op een herindeling met Hoogezand-Sappemeer, Slochteren èn Veendam. Deze laatstgenoemde gemeente wordt in het nieuwe voorstel niet meer genoemd.

 

Besluit intrekken

Een herindeling met Hoogezand-Sappemeer en Slochteren doet volgens de burgemeester en wethouders van Menterwolde het meeste recht aan de wensen van de inwoners. Het gemeentebestuur baseert zich hierbij op uitkomsten van een peiling, die in het voorjaar tegelijk met de gemeenteraadverkiezing werd gehouden. Uit die peiling blijkt ook dat slechts een kleine minderheid voor een herindeling met Veendam is. Het gemeentebestuur van Menterwolde wil echter niet meer met de Veendammers in zee en stelt voor om het eerdere raadsbesluit in te trekken.

[bron RTV Noord]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.