Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalster zendamateurs onder stoom

Zendamateurs onder stoomSTADSKANAAL – Afgelopen weekeind vond er bij Museumspoorlijn S.T.A.R. de tweede editie ‘Stadskanaal onder Stoom’ plaats, het grootste stoomfeest van Noord-Nederland. De editie stond dit keer in het teken van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Het tweedaagse festival was een groot succes en dankzij het mooie weer kwamen er vele bezoekers naar het treinstation van de museumspoorlijn gelegen aan het eind van (hoe toepasselijk) de Stationsstraat!  Er waren stoomlocomotieven (waaronder de oudste nog rijdende Nederlandse stoomloc) in actie te zien, maar ook een stoomzaagmachine (boomstam zagen), een stoomboot, een stoomauto en ministoomtreintjes.

Ergens tussen Musselkanaal en Veendam. (F: Harry Hindriks / facebook)

Tussen Musselkanaal en Veendam. (F: H. Hindriks)

Zaterdagmiddag deed verslaggever Martijn Prins live verslag van enkele gebeurtenissen via de lokale radio. Hij maakte o.a. melding van een treinwagon waarin radiozendamateurs van de afdeling VERON Kanaalstreek vertegenwoordigd waren. De radiozendamateurs maakten op de kortegolf radioverbindingen over de hele wereld onder de speciale roepletters: PA-175-RR. De roepletters stonden voor “175 jaar RailRoad”. Dankzij deze groep radioamateurs uit de Kanaalstreek is ‘Stadskanaal onder Stoom’ nu bekend tot in Australië.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.