Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Voorstelling ‘Feest’ tijdens Kinderboekenweek

logo_header_bibliotheekSTADSKANAAL/TER APEL – Van woensdag 1 t/m zondag 12 oktober is het Kinderboekenweek. Omdat de Kinderboekenweek 60 jaar bestaat, is het thema van 2014: Feest! In de bibliotheken in Stadskanaal en Ter Apel wordt de Kinderboeken-week gevierd met een gratis voorstelling van De Twee Heeren op zaterdag 4 oktober.

Voorstelling Feest
Wat zijn dat toch voor vreemde mannetjes met stofjassen aan? En wat doen ze met die blauwe kist? Zou er iets bijzonders gaan ge­beuren? “Feest” is een voorstelling voor jonge kinderen (4 tot 8 jaar). Er wordt nauwelijks in gesproken. Met speelse humor, aanstekelijke muziek en prachtig uitgespeelde grotendeels non-verbale middelen wor­­den situaties uitgebeeld, die voor ieder jong kind her­ken­baar zijn.

Locaties en tijden
Bibliotheek Ter Apel: 10.30 – 11.15 uur.

Bibliotheek Stadskanaal: 14.00 – 14.45 uur.

De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De toegang is gratis.

Kinderboekenweek
Met de 60e Kinderboekenweek vieren we het kinderboek. Er wordt flink gefeest in kinderboeken: verjaardagen, Sinterklaas, Suikerfeest, enzovoort. Pippi Langkous maakt van iedere dag een feest en ook in de boeken van Toon Tellegen wordt flink gevierd. Maar niet ieder feest verloopt even makkelijk of feestelijk. Denk aan Caro in “Verboden voor mij” van Maren Stoffels, Bram Botermans in “Het leven van een Loser. Zwaar de klos!” of aan de 111e verjaardag van Agaat in de “Zuurtjes van Jaap Robben en Benjamin Leroy.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.