Direct naar de inhoud.

ChristenUnie : ‘Geen ruimte voor opslag kernafval in Groningen’

  • door:
  • op:

radioactief_afval_kernenergieGRONINGEN – Provinciale Staten van Groningen willen geen opslag van kernafval in de provincie Groningen.

In Provinciale Staten was er steun van een meerderheid voor een motie van de ChristenUnie tegen de opslag van nucleair materiaal in de provincie. Ook willen de Staten geen onderzoek naar geschikte locaties in de provincie.

Eind dit jaar maakt het ministerie van Economische Zaken bekend welke locaties worden voorgesteld voor de berging van kernafval. Daarvoor zijn ook de zoutkoepels in Pieterburen en Onstwedde in beeld. Provinciale Staten willen dat het provinciebestuur aan het ministerie duidelijk maakt dat van opslag in de provincie Groningen geen sprake kan zijn.

De ChristenUnie vindt het veiligheidsrisico van de opslag van nucleair afval te groot. ‘De plannen voor opslag van kernafval in onze provincie moeten in de kiem worden gesmoord. Kernafvalopslag in onze provincie is voor de ChristenUnie niet aan de orde,’ aldus fractievoorzitter Stieneke van der Graaf.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal