Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente sluit pand Nieuw Buinen na aantreffen hennepkwekerij

nieuwbuinenbf056NIEUW BUINEN – De gemeente Borger-Odoorn sluit per 30 september een bedrijfspand aan de Drentse Poort 26A in Nieuw-Buinen. Op 2 september werd in het pand door de politie een hennepkwekerij aangetroffen.

Opiumwet

Het perceel wordt voor een periode van 6 maanden gesloten De burgemeester heeft deze bevoegdheid op basis van artikel 13b van de Opiumwet.

Drugsbeleid

De sluiting past in de lijn van het handhavingsbeleid hard- en softdrugs waar de gemeente sinds juni 2013 uitvoering aan geeft. Dit beleid is afgestemd op dat van de buurgemeenten Emmen en Coevorden, zodat in heel Zuidoost-Drenthe dezelfde aanpak wordt gehanteerd. Doel is om drugsgerelateerde activiteiten in de regio tegen te gaan, onder meer vanwege mogelijke ernstige gevolgen voor de veiligheid (bijvoorbeeld brand-/explosiegevaar), de openbare orde, het milieu en het sociale woon- en leefklimaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.