Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

€ 10.000 uitgereikt aan de Fahari Foundation

10000 voor Fahari FoundadationSTADSKANAAL – Gisterenavond heeft de Rotary club Stadskanaal en The Round Table Stadskanaal een cheque van € 10.000 uitgereikt aan de Fahari Foundation. Dhr Jacob Bartels overhandigde de Cheque aan dhr Bas Gelink van de Foundation.

Daarmee kan deze groep het Fahari Centre afbouwen. In dit centrum komen 50 weeskinderen te wonen, die daar scholing, eten, gezondheidszorg en een veilige omgeving krijgen. Het centrum is gebouwd door de plaatselijke bevolking die daardoor ook direct betrokken werden bij dit project. Er is een waterput gegraven waardoor de bevolking nu makkelijker water uit de directe omgeving kan halen.

fahari_foundation_logo_jpegDe doelstelling van de Foundation voor het adopteren van dit project is zelfredzaamheid voor de kinderen in de toekomst.Door scholing en bijlessen en later praktijklessen krijgen ze meer kansen op de arbeitsmarkt en samenwerking met de plaatselijke bevolking.Ieder kind heeft een steunouder die maandelijks geld over maakt, zodat de kinderen voldoende eten, drinken en kleren krijgen. De plaatselijke bevolking krijgt voorlichting over hygiene en familieplanning enz. Het project bevindt zich in het zuiden van Kenya.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.