Direct naar de inhoud.

Marco Out wordt voorgedragen als burgemeester van Assen

Marco Out
Marco Out

ASSEN – Marco Out (44) wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Assen. Hij is nu nog burgemeester van Borger-Odoorn (VVD). De gemeenteraad maakte vanavond aan het begin van de raadsvergadering bekend dat deze Marco Marco Out gaat voordragen. De kandidaat moet officieel benoemd worden door de minister van binnenlandse zaken, maar in de regel wordt het advies van de raad opgevolgd.

Het is voor het eerst in zeventig jaar dat Assen geen burgemeester van de PvdA krijgt. Marco Out is sinds 2008 burgemeester van Borger-Odoorn. Daarvoor was hij Statenlid in de provincie Groningen.

 

 
Procedure
Out werd door de vertrouwenscommissie van Assen unaniem voorgedragen als opvolger van burgemeester Sicko Heldoorn (PvdA), wiens herbenoeming vorig jaar strandde wegens te weinig stemmen. De Asser gemeenteraad nam de voordracht van Out vanavond in een speciale besloten raadsvergadering over. De minister van Binnenlandse Zaken zal Out nu voordragen voor benoeming door de koning.

Volgens voorzitter Martin Sagel (PvdA) van de vertrouwenscommissie is Out de geschikte man voor Assen, ‘omdat hij zeer benaderbaar is, een verbinder en met zijn jeudige elan veel competenties heeft’. Dat Out nog niet over een uitgebreid netwerk beschikt, wat volgens de profielschets wel een vereiste was, vindt Sagel van ondergeschikt belang. “Hij is volgens ons zeer goed in staat dat netwerk snel op te bouwen en uit te breiden.”

Bron: RTV Drenthe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-