Direct naar de inhoud.

Schrijf uw organisatie in voor de Vrijwilligersprijs Stadskanaal

  • door:
  • op:

vrijwilligerSTADSKANAAL – Gemeente Stadskanaal, Rabobank en het VIP! organiseren weer de Vrijwilligersprijs gemeente Stadskanaal. Projecten, verenigingen en maatschappelijke instellingen kunnen zich tot 1 december inschrijven en meedingen naar een geldprijs.

Traditiegetrouw worden in het najaar alle verenigingen en stichtingen uitgenodigd mee te doen aan de Vrijwilligersprijs. De Vrijwilligersprijs is een stimuleringsprijs voor het vrijwilligerswerk en tevens een waarderingsprijs voor het vele en onmisbare werk door vrijwilligers. De Vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een in het oog springend of inspirerend vrijwilligersproject en/of –organisatie in de gemeente Stadskanaal en bestaat uit een fraaie standaard en een geldbedrag van € 1.000. Daarnaast zijn er drie aanmoedigingsprijzen van elk € 250, die per sector worden uitgereikt: zorg en welzijn, sector maatschappij, cultuur en natuur en sector sport. Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen en kent de winnende vrijwilligersprijzen toe.

Waarom een Vrijwilligersprijs?
Nederland kent meer dan 200.000 verenigingen en stichtingen. Ze tellen samen ruim 6 miljoen vrijwilligers die gemiddeld 21 uur per maand aan vrijwilligerswerk besteden. Zό stevig is het vrijwilligerswerk verankerd in onze samenleving. De vele vrijwilligers die dagelijks in de weer zijn in de gemeente Stadskanaal verdienen veel waardering. Zonder hen zou Stadskanaal veel minder leefbaar zijn. In 2013 ging de Vrijwilligersprijs naar de stichting Disability Games Foundation in verband met het organiseren van de World Games.

Inschrijven
Projecten, verenigingen en instellingen kunnen zich met het digitale inschrijfformulier nomineren voor de Vrijwilligersprijs. Dit formulier is te vinden op de website van het VIP! Stadskanaal: www.vipstadskanaal.nl onder ‘waardering’. Inschrijving voor de vrijwilligersprijs is mogelijk tot 1 december 2014.

De uitslag
De winnaars van de prijzen worden in januari bekend gemaakt op een netwerkbijeenkomst voor besturen en vrijwilligercoördinatoren. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt en alle organisaties worden hierover geïnformeerd.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal