Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drukte op de open dag bij de Brandweer Stadskanaal

Foto: M. Dol - RTV-S

Foto: M. Dol – RTV-S

Foto: M. Dol - RTV-S

Foto: M. Dol – RTV-S

Foto: M. Dol - RTV-S

Foto: M. Dol – RTV-S

STADSKANAAL – De open dag bij de brandweer in Stadskanaal heeft zaterdag ongeveer 6000 bezoekers getrokken.

Nog voordat de open dag officieel begonnen was waren er al enkele tientallen mensen aanwezig. Gedurende de dag werd dit alleen maar drukker.  Men vergaapte zich aan de crashtender van de Koninklijke Luchtmacht, de gigantische ladderwagen uit de V.S. en het voertuig van de  Bosbrandweer . Het publiek  kreeg informatie  over brandpreventie en letselbeperking en mocht ervaren hoe het is om in een met rook gevulde ruimte te lopen. Voor wie het echt wat leek om zich als vrijwilliger aan te sluiten bij de brandweer, was ook alle informatie te krijgen.

Ook aanwezig waren diverse partners in de hulpverlening en aanverwante organisaties zoals de Politie in Stadskanaal, Stichting Bosbrandweer Noord Nederland, Brandveilig Leven, Stichting Ambiance Noord Nederland en de Nederlandse Brandwondenstichting. Ook waren er op gezette tijden rondleidingen in het gebouw en werden er diverse demonstraties gegeven.

Bijzondere publiekstrekker was de LEGO Incidenten City. Op maar liefst 23 vierkante meter werden door middel van de bekende bouwstenen veel herkenbare landelijke incidenten uitgebeeld, zoals de brand in de zendmast bij Smilde, het instorten van de tribune van FC Twente en het redden van paarden uit overstroomde gebieden.

Met ongeveer 6000 bezoekers is deze open dag zeker voor herhaling vatbaar.

Zelf werken bij brandweer Stadskanaal? Soliciteren kan via www.clusterzuid.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.