Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder Peter Gelling over 250/400, konvooivaart en de biovergister

Wethouder Peter Gelling (GBS)

Wethouder Peter Gelling (GBS)

RTVS – Het stichtingsbestuur 250/400 onder leiding van Roel van der Molen heeft 700.000 euro nodig om haar ‘totale’ programma rondom de viering van het jubileumjaar sluitend te krijgen. Een deel daarvan is al binnen legt wethouder Peter Gelling (GBS) uit. “De gemeente Stadskanaal en de omliggende gemeenten hebben inmiddels een financiële bijdrage gedaan. Voor het overige deel van de totale begroting moet de stichting proberen het geld via sponsoren/geldschieters binnen te halen”, aldus Gelling.

Het Stadskanaal
In het najaar wordt geëvalueerd of de bruggen en de sluizen in het Stadskanaal ook opengaan voor boten Peter Gelling in de S-express okt 2014(niet in konvooivaart) na 1 september. De gemeenteraad had al besloten af te stappen van de konvooivaart in het hoogseizoen. Volgens Gelling is het heel goed mogelijk dat op basis van nieuwe vaargegevens vanaf 2015 ook in september de boten ongehinderd door kunnen varen. Maar dat zal allemaal eerst nog uitgezocht moeten worden.

Biovergister
De gemeente Stadskanaal gaat scherp toezien dat geuroverlast binnen de perken blijft van de biovergister die in Stadskanaal Noord staat. De ondernemers van de biovergister hadden tot 1 oktober 2014 de tijd om hiervoor extra aanpassingen te doen maar dit blijkt nog niet allemaal afgerond. De komende weken volgen er gesprekken tussen de biovergister en de gemeente. Volgens Peter Gelling gaat de gemeente door met het traject van handhaving. “Het moet in orde”, aldus de wethouder afgelopen vrijdagavond in het radioprogramma “S-express”.

Bert Jan in gesprek met Peter Gelling:

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.