Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

TV serie ‘Bruin Goud’ in Streekhistorisch Centrum

Still Bruin Goud Spiekstra en de veenbaasSTADSKANAAL – Op zondag 12 oktober start het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal met de vertoning van de historische dramaserie ‘Bruin Goud’. Deze reeks werd oorspronkelijk gemaakt als televisieserie en werd in 1994 en 1995 uitgezonden door de NPS. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Bargermond en gaat over het leven in de ontginningsjaren van Zuidoost-Drenthe. Het SHC zal komend seizoen elke maand 1 aflevering vertonen. Ter gelegenheid van de start van de serie zal de regisseur Jonne Severijn een inleiding houden.

De eerste aflevering die vertoond wordt, speelt zich af in 1880. De turfwinning is in volle gang, maar de enige die er rijk van wordt is de veenbaas zelf. De arbeiders worden uitgebuit maar alleen Spiekstra durft daar wat van te zeggen. Tijdens een ruzie steekt hij zijn tegenstander neer en Spiekstra gaat de gevangenis in. Zijn gezin moet het zonder hem zien te redden, wat niet meevalt. Zoon Siebe mist zijn vader heel erg, en droomt elke nacht over hem. Hij kan zijn verhalen kwijt bij een veenlijk, zijn geheim dat hij zorgvuldig verborgen houdt. Totdat het ook door anderen wordt ontdekt…

De inleiding begint om 14.30 uur. De entree bedraagt € 2,50. Donateurs van het SHC hebben gratis toegang op vertoon van hun pas.  Voor meer informatie en reserveren: Streekhistorisch Centrum, tel. 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.