Direct naar de inhoud.

Terugblik op Nieuw Buiner glas van A.J. Bakker

  • door:
  • op:

Glas-uit-Nieuw Buinen_4_Anja-Albert-van-Servellen_Henk-Brans_04okt14_3NIEUW BUINEN –  De grote Glasfabriek A.J. Bakker aan het Noorderdiep in Nieuw Buinen moest gedwongen door de wereldcrisis in 1937 haar deuren sluiten. 77 Jaar later kwamen Anja van Servellen en haar in de Verenigde Staten wonende broer Albert, kleinkinderen van de fabrikant op een soort pelgrimstocht op zaterdag 4 oktober naar Nieuw Buinen. In het Keramisch Museum Goedewaagen bekeken zij de glas-expositie van verzamelaar Henk Brans, zelf de zoon van een oud-werknemer van de fabriek.

Met Henk Brans die een glazen replica van het Briefhoofd-Bakkerbeeld van de glasblazer op de Industriestraat als geschenk aanbood, bezochten zij naderhand de laatste sporen van de roemruchte fabriek die, gesticht in 1838, tot de oudste industrieën van de provincie Drenthe behoort.

Foto: zaterdag 4 oktober Anja en Albert van Servellen, kleinkinderen van de Nieuw Buiner glasfabrikant A.J. Bakker, en glasverzamelaar Henk Brans, zoon van een oud-werknemer van A.J. Bakker en briefhoofd A.J. Bakker



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal