Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ReumActief start meldpunt knelpunten in de zorg gemeenten Stadskanaal, Borger-Odoorn en randgebieden

ReumActiefMUSSELKANAAL – Patiënten vereniging ‘ReumActief’ heeft besloten de belangenbehartiging in de regio een nieuwe impuls te geven. Naast het organiseren van beweegactiviteiten zal het één van de belangrijkste taken gaan worden.

Woordvoerster Anita Sanders:´´ Er verandert veel in de zorg. Teveel in een te hoog tempo, waardoor wij grote zorgen hebben over geleverde zorg, hulp en ondersteuning. Veel is nog steeds onduidelijk, andere zaken zijn heel duidelijk. Zo verliezen in de gemeente Stadskanaal bijvoorbeeld 1300 mensen hun huishoudelijke hulp. Een bezuiniging die 81% van alle mensen die hiervan gebruik maken treft. Even zoveel mensen verliezen daardoor werk´´.

Sanders: ´´Naast deze dramatische mededeling verandert er nog veel meer. Kosten van de zorg stijgen, eigen bijdragen gaan fors omhoog, terwijl diverse compensatieregelingen zoals wtcg, compensatie eigen risico e.d. geschrapt worden. Daarnaast verdwijnen er steeds meer voorzieningen uit de WMO, het basispakket en minima voorzieningen. De stapeling van maatregelen brengt ouderen, chronisch zieken en gehandicapten, maar ook zorgverleners in hele grote (financiële) en functionele problemen.

Om één en ander in onze regio goed in kaart te brengen en klachten te bundelen, willen wij als ReumActief graag uw verhaal horen. Met welke problemen krijgt u te maken? Gaat u minder zorg en hulp krijgen en hebt u voldoende middelen om dit zelf op te lossen? Kunt u het als mantelzorger nog aan nu er steeds meer taken op uw bordje komen? Raakt u ook uw baan in de (thuis) zorg kwijt?

Wij proberen centraal een vuist te maken door al deze klachten en problemen te bundelen en willen samen met overkoepelende ouderen- en gehandicaptenorganisaties kijken welke vorm van ondersteuning er mogelijk is en met gemeenten en andere instellingen in gesprek gaan. We verwachten ontzettend veel leed en vrezen dat een stukje sociale controle wat juist zo belangrijk is bij deze doelgroep geheel weg gaat vallen met alle consequenties van dien.

We vragen u dan ook uw verhaal te mailen naar info@reumactief.info onder vermelding van meldpunt zorg. Als u geen internet bezit mag u ook bellen naar 06 25312009. Tevens zullen wij op niet al te lange termijn starten met inloopuren waar u terecht kunt met uw vragen, zorgen en luisterend oor´´.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.