Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

GroenLinks Stadskanaal waarschuwt voor kernafval zoutkoepel Onstwedde

Teja van Geenen

Teja van Geenen

STADSKANAAL – Teja van Geenen (GroenLinks Stadskanaal) was gisteren de politieke spreker cq gast in het radioprogramma ’S-Express’. Teja kwam o.a. met een waarschuwing tegen opslag kernafval in de zoutkoepel van Onstwedde. Volgens Teja van Geenen heeft de Europese Unie Nederland verzocht om mogelijke opslagplaatsen aan te wijzen voor kernafval. Alhoewel Nederland zegt nog zeker kernafval 100 jaar bovengronds te kunnen opslaan heeft van Geenen toch haar twijfels. Onder druk van Europa zou kernafval mogelijk eerder ondergronds kunnen gaan en komt de zoutkoepel van Onstwedde in beeld. Dat willen we niet.

Teja in de S-express

Teja in de S-express

Aanstaande dinsdag (14 oktober) komen hiervoor Nienke Homan, fractievoorzitter van de Statenfractie GroenLinks, en Herman Damveld, onafhankelijk onderzoeker van de Stichting Landelijk Kernenergie Archief (LAKA) naar Stadskanaal. Op deze bijeenkomst aan de Utrechtselaan (wijklokaal Maarswold Actief) worden belangstellenden hierover voorgelicht. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

 
Teja van Geenen in gesprek met Bert Jan Brinkman

 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.