Direct naar de inhoud.

UPDATE! 78-jarige vrouw omgekomen bij auto-ongeval

  • door:
  • op:
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S
Foto: M. Dol - RTV-S
Foto: M. Dol – RTV-S
Foto: Jan Paul Beukema - RTV-Stadskanaal
Foto: Jan Paul Beukema – RTV-Stadskanaal

STADSKANAAL – Even na 2 uur in de middag maandag 13 oktober werden de hulpdiensten gealarmeerd omtrent een melding aan de hoofdstraat in Stadskanaal, ter hoogte van de Eurobrug in het centrum.

Het betreft een 55-jarige automobilist uit Alteveer die eerst met hoge snelheid door het centrum is gereden en daarbij meerdere auto’s geramd zou hebben. Zo zou hij bij een bussluis ter hoogte van de Hema, het centrum zijn binnen gekomen. Toen deze bestuurder bij de Eurobrug aan kwam, zou hij een oudere vrouw aangereden hebben. De vrouw in kwestie is na een reanimatiepoging aan haar verwondingen overleden.

Bij de bestuurder is een blaastest afgenomen, de resultaten van deze test waren negatief. Ook is tijdens het ongeval een traumahelikopter ter plaatse gekomen, evenals politie, brandweer en ambulancediensten.

De politie laat in een officiële verklaring weten: “Een 78-jarige vrouw uit Stadskanaal is maandagmiddag bij een ongeval in de Hoofdstraat om het leven gekomen.

Ze werd daar geschept door een 55-jarige automobilist uit Alteveer (Gr). Deze automobilist had kort daarvoor op de Hemenweg enkele geparkeerde auto’s aangereden. Daarna was hij doorgereden, met zijn auto door het voetgangersgebied en daarna de Hoofdstraat in. Daar reed hij de fietster aan. Deze is na de aanrijding aan haar verwondingen bezweken. De automobilist is aangehouden. De politie doet een nader onderzoek naar de aanrijdingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-