Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal gaat elektrisch rijden

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal okt 2014 . (F: RTVS)
Gemeentehuis Stadskanaal okt 2014. (F: RTVS)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal vervangt één van de huidige bedrijfsauto’s voor een volledig elektrisch aangedreven bestelauto. Het verbruik van de auto komt neer op circa € 100,- per jaar. Stadskanaal bespaart hiermee op jaarbasis aanzienlijk op brandstofkosten.

De gemeente heeft gezocht naar de meest duurzame oplossing voor een auto die aan vervanging toe was. Daarbij is gekeken naar diverse brandstofvarianten. De volledig elektrisch aangedreven auto kwam als meest milieuvriendelijk uit de bus. Bij het onderzoek is gekeken naar de maximale rijafstand per dag, kilometrage per jaar, co2-uitstoot en de beschikbaarheid van de brandstof.

De aanschaf van de elektrische auto past binnen het duurzame beleid van de gemeente Stadskanaal. In het kader van de nota Duurzaamheid maakt de gemeente zich hard voor duurzame oplossingen op het gebied van energieverbruik en -winning, isolatie en bouw, voor zowel de gemeente als de inwoners.

Met de auto promoot de gemeente duurzaam rijden. Belettering maakt de auto herkenbaar als duurzame, elektrische auto van de gemeente Stadskanaal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal