Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tijdelijke contracten Wedeka worden definitief niet omgezet naar vast

Archief foto: Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

Archief foto: Klijnsma bij Wedeka Stadskanaal

STADSKANAAL – De 290 medewerkers van Wedeka verliezen definitief hun baan. Hun tijdelijke contracten worden niet omgezet in vaste. Dat heeft het algemeen bestuur van het werkvoorzieningschap vandaag besloten. De betrokken werknemers verliezen hun baan niet allemaal tegelijk zei directeur Johan Mug vandaag via het DvhN. In 2015 loopt van ongeveer 100 mensen het contract af en in 2016 volgen de anderen.

Het niet verlengen van alle tijdelijke contracten is onderdeel van de begroting voor 2015. Dat heeft een tekort van 2,5 miljoen euro. Dat tekort wordt een miljoen euro groter als de tijdelijke krachten wel een vaste aanstelling krijgen. Het rijk heeft haar subsidies namelijk gebaseerd op een bepaalde daling van het aantal werknemers. Die daling wordt gehaald als van de tijdelijke krachten afscheid wordt genomen. Op 3 november is er een lawaaiprotest bij het gemeentehuis in Stadskanaal tegen ontslagen bij Wedeka en bezuinigingen in de huishoudelijke hulp. [bron: DvhN]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Tijdelijke contracten Wedeka worden definitief niet omgezet naar vast

  1. Yvonne Ruiter

    Ik vind dit belachelijk. Deze mensen hebben werk en de wajang moeten ook nog aan het werk. En dan komen ze allemaal in de bijstand wat ook een hoop geld kost. En weer een aantal dat financiël in de problemen komen. Het wordt een zooitje hier in Nederland. En de regering maar zeggen dat de consument meer geld uit moet geven. Hoe kan dat als je zo met mensen omgaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.