Direct naar de inhoud.

Bij het afscheid nemen van de ZaterdagMiddagMix

  • door:
  • op:
BJ krijgt mand vol biertjes van omroep collegae
BJ krijgt mand vol biertjes van omroep collegae

RTVS – Afgelopen zaterdag werd ik compleet verrast door een groot aantal omroepcollega’s. Mensen bedankt. Henk, Boelo, Arnold, Alex, Martin, Eric, Gerrie, Jeroen, Erik, Marc, Martijn etc. Jeetje, dat had ik niet verwacht bij het afscheid nemen van ‘slechts’ een radioshow. Ruim zeven jaar heb ik de show gemaakt. Daarvoor had ik ook al een jaartje ‘RTVSmedia’ gepresenteerd maar dit werd al snel omgedoopt in de ‘ZaterdagMiddagMix’. Als ik alles bij elkaar optel komen we dus op 8 jaren uit. Dat is precies het (actieve) bestaan van onze zender RTV Stadskanaal die in november 2006 gestart werd door toenmalig burgemeester Jur Stavast. Wat gaat de tijd toch snel..

Bijna gelijktijdig werd er ook met de ’S-Express’ gestart. Duo presentatie met Alex Bos. Geweldig leuk programma met disco muziek erin en veel bijzondere gasten. Jammer dat door drukke bezigheden van Alex en ondergetekende het vroegtijdig moest stoppen. Toen Alex mij begin dit jaar vroeg om de radioshow ‘S-express’ nieuw leven in te blazen heb ik dan ook geen moment geaarzeld. ’S-Express’ nieuwe stijl is inmiddels gestart en wordt nu met zijn drieën (Dorien, Alex, Bert Jan) gepresenteerd. Bovendien is het een gezamenlijke productie geworden van RTV Stadskanaal en Radio Parkstad. Ik mag dan vanaf nu iets minder vaak te horen zijn via de radio, mijn inzet voor lokale omroep zal onverminderd blijven. Hadden we vroeger enkel de radiozender, nu hebben we te maken met radio én internet. De website is net zo belangrijk geworden als de radiozender. Ze dienen elkaar aan te vullen en te versterken. Op deze manier is de lokale omroep altijd 24 uur per dag bij je. Waar je ook bent.

Toekomst

Producer Spikey Spike en DJ Sherman
Producer Spikey Spike en DJ Sherman

Samen met bestuursleden, clusterhoofden en medewerkers gaan we langzaam een nieuwe omroeptoekomst in. Er zal (nog) meer samengewerkt gaan worden met lokale media-instellingen om ons heen. Dat is de wens van de overheid. Lokaal wordt bovenlokaal. Daar komt ook nog de toekomstige gemeentelijke herindeling bij (omroepfusies). Als wij, met elkaar, de juiste kansen weten te pakken gaan we een mooie tijd tegemoet. Geen verkeerd moment dus om juist nu de aandacht te focussen op toekomst gericht besturen. Dat kost ook veel (vrije) tijd. Daar offer ik persoonlijk de ‘ZaterdagMiddagMix’ graag voor op. Bovendien zal collega radiopresentator Robert Schuuring het tijdslot op de zaterdagmiddag prima gaan vullen met het programma ‘(G)oud en Nieuw’. Ook dit is een gezamenlijke productie van Radio Parkstad en RTV Stadskanaal vanaf nu.

Tenslotte

We blijven elkaar horen en zien via lokale radio en internet. Wie weet komt daar ook nog eens een digitaal TV kanaal bij. Iedereen bedankt, ook Jan Paul Beukema vanuit Amsterdam en Joseph Plat en Sander Cinjee vanuit Beekbergen.. Het was top, dat laatste mix-uurtje.. Groet

Brinkieman

Een wel heel bijzondere rap (op de valreep) van Spikey Spike.. luister euh euh: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-