Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Inloopmiddag stomavereniging in Musselkanaal

logo-Nederlandse-StomaverenigingMUSSELKANAAL – De Nederlandse Stomavereniging organiseert op woensdag 5 november van 14.00-16.00uur een inloopmiddag voor stomadragers. In De Nardusbloem (Akkerweg 57 te Musselkanaal) wordt een lezing gegeven over stomamaterialen. Daarnaast is er veel tijd om ervaringen uit te wisselen met andere stomadragers. En dat is hard nodig: op het hebben van een stoma heerst nog steeds een groot taboe.

Wat betekent het hebben van een stoma in het gewone dagelijkse leven? Kun je nu beter wel of geen uien eten? Zie je het stoma zitten onder de stretchbroek of een strak truitje? Ga je ermee zwemmen of naar de sauna? Waar verwissel je de stomazak als je een dagje uit bent? Wat zijn de fijnste materialen om mee te werken? Hoe kun je lekkage voorkomen? Stomadragers van alle leeftijden, en ouders of partners van stomadragers kunnen tijdens de inloopmiddag op een laagdrempelige manier tips en ervaringen uitwisselen over het leven met een stoma.

Voor de meer dan 38.000 stoma-gebruikers in Nederland organiseert de stomavereniging regelmatig inloopbijeenkomsten. De ervaringen van stomagebruikers neemt ze mee in gesprekken met onder andere zorgverzekeraars, artsen, verpleegkundigen, overheidsinstanties, maar ook fabrikanten of leveranciers van stomamaterialen. Met als doel om een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg en leven te bewerkstelligen voor alle mensen met een stoma, pouch of neoblaas.

Kijk voor meer informatie op www.stomavereniging.nl of neem contact op met de heer H. Lesterhuis, bestuurslid van de afdeling Groningen/Friesland van de Nederlandse Stomavereniging, 0651322197.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.