Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Alles wat je wilde weten over mossen

MosSTADSKANAAL – Donderdag 23 oktober aanstaande houdt de heer Hans Colpa een lezing over mossen in De Nieuwe Gaarde te Stadskanaal. Aanvang: 19.30 uur. Hans Colpa is een echte mossendeskundige en hij komt vertellen over het mysterieuze leven van de mossen. Voor veel mensen is ‘mos’ niets meer dan iets kleins en mogelijk iets groens. Sterker nog: veel mensen verwarren mossen en korstmossen met elkaar en stellen zich bekertjesmos of rendiermos voor als het woord ‘mos’ valt. Dit heeft alles te maken met de Nederlandse taal. Mossen en korstmossen lijken in onze taal met elkaar verwant te zijn, maar beide organismen hebben biologisch niets met elkaar gemeen.

Mossen zijn miniatuurplantjes. Zij zijn doorgaans groen en hebben meestal blaadjes en stengeltjes.
Mossen verschillen van hogere planten omdat ze geen wortels en vaatbundels hebben. Een ander belangrijk kenmerk van mossen is dat ze sporen vormen in plaats van zaden. In dat opzicht lijken ze op varens en wolfsklauwen. Mossen behoren tot de oudste planten op aarde! Zaterdag 1 november aanstaande gaat de heer Hans Colpa met ons op excursie. Dit allemaal ronde De Nieuwe Gaarde. Om 13.00 uur start de excursie. Nu kan in de praktijk gekeken worden hoeveel mossen er groeien en welke soorten.

U kunt ook één van deze activiteiten volgen. U bent van harte welkom.

Wie:  IVN Stadskanaal
Wat:  mossen
Wanneer:  donderdag 23 oktober, excursie zaterdag 1 november
Waar:  De Nieuwe Gaarde, Dwarsdiep 2, 9502 WP Stadskanaal
Tijd:  lezing aanvang 19.30 uur Excursie aanvang 13.00 uur
Voor:  IVN leden en niet leden
Kosten:  IVN leden gratis, niet leden 2 euro
Info:  0599332531

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.