Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Stadskanaal koopt Philips terrein voor €1

Voormalige Philipsfabriek en Kartcentrum na de brand in 2012STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal is sinds 10 oktober eigenaar van het vervuilde voormalig Philips-terrein aan de Elektronicaweg.

Op het terrein ligt chemisch afval opgeslagen en ook de bodem is ernstig verontreinigd. De gemeente heeft het terrein voor het symbolisch bedrag van een euro overgenomen van de curatoren van het failliete SIG-TCN.

Het terrein is inmiddels hermetisch afgesloten en wordt met camera’s bewaakt. Alle sloten zijn vernieuwd. Anti-kraakwachten in speciaal geplaatste units moeten er voor zorgen dat het terrein niet opnieuw wordt gekraakt.

Opschonen
De gemeente is onmiddellijk na de overdracht begonnen met het opschonen van het terrein. Struiken en bomen zijn gerooid, asbest is verwijderd en er is begonnen met de sloop van gebouwen.

Stadskanaal wil dat in de toekomst zich weer bedrijven op het terrein kunnen vestigen. Geïnventariseerd wordt wat daarvoor moet gebeuren.

Steun provincie
Het eerste chemisch afval is inmiddels verwijderd. Duidelijk is dat de sanering van het terrein inclusief de bodem miljoenen euro’s gaat kosten. Geld dat Stadskanaal niet heeft. De gemeente rekent dan ook op steun van de provincie.

Bron: RTV Noord

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

5 Reacties op “Gemeente Stadskanaal koopt Philips terrein voor €1

 1. Wel schandalig van Philips om de grond zo te vervuilen, …
  Als het aan mij had gelegen had ik philips voor de klus gegooit, want hun hebben er vroeger ook zon ellende van gemaakt …

 2. Zeg ik niet sorry

  Philips kan er niks aan doen dat de grond zo vervuild is geraakt, Dat komt door die brand van een aantal jaren geleden

 3. Zeg ik niet sorry, laat u beter informeren.
  Philips heeft destijds met de verkoop van het terrein aan TCN zichzelf buiten schot gezet door een bedrag beschikbaar te stellen voor het verwijderen van de gevaarlijke stoffen. De inmiddels failliete TCN heeft dit echter nooit uitgevoerd. Ook de gemeente Stadskanaal is in het controleren hierop nalatig geweest. Zij is immers verantwoordelijk voor een veilige leefomgeving voor haar burgers. Het tijdens de brand vrij gekomen asbest is slechts een klein detail als het om de vervuiling op het terrein gaat.

 4. Maar philips heeft wel jarenlang bewust afval gestort! En de gemeente heeft dit jarenlang toegestaan uit angst de banen te verliezen… ACTIE!

 5. Precies. En nu mag de gemeente daar ff flink voor in de buidel tasten. Nou ja de overheid…of zeg maar de belasting betaler

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.