Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal koopt Philips terrein voor €1

  • door:
  • op:

Voormalige Philipsfabriek en Kartcentrum na de brand in 2012STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal is sinds 10 oktober eigenaar van het vervuilde voormalig Philips-terrein aan de Elektronicaweg.

Op het terrein ligt chemisch afval opgeslagen en ook de bodem is ernstig verontreinigd. De gemeente heeft het terrein voor het symbolisch bedrag van een euro overgenomen van de curatoren van het failliete SIG-TCN.

Het terrein is inmiddels hermetisch afgesloten en wordt met camera’s bewaakt. Alle sloten zijn vernieuwd. Anti-kraakwachten in speciaal geplaatste units moeten er voor zorgen dat het terrein niet opnieuw wordt gekraakt.

Opschonen
De gemeente is onmiddellijk na de overdracht begonnen met het opschonen van het terrein. Struiken en bomen zijn gerooid, asbest is verwijderd en er is begonnen met de sloop van gebouwen.

Stadskanaal wil dat in de toekomst zich weer bedrijven op het terrein kunnen vestigen. Geïnventariseerd wordt wat daarvoor moet gebeuren.

Steun provincie
Het eerste chemisch afval is inmiddels verwijderd. Duidelijk is dat de sanering van het terrein inclusief de bodem miljoenen euro’s gaat kosten. Geld dat Stadskanaal niet heeft. De gemeente rekent dan ook op steun van de provincie.

Bron: RTV Noord



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal