Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ruilwinkel Westerwolde krijgt 28.500 euro subsidie van Oranje Fonds

Foto: Laurence Meijer - Westerwoldeactueel

Foto: Laurence Meijer – Westerwoldeactueel

SELLINGEN – Stichting Ruilwinkel Westerwolde krijgt een bijdrage van 28.500 euro van het Oranje Fonds voor de oprichting van een ruilwinkel.

Ruilwinkel Westerwolde wil via de winkel in Sellingen en de eigen website mensen met elkaar in contact brengen om het ruilen van goederen, diensten en het uitwisselen van ideeën op gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en betaald werk te stimuleren.

Door met gesloten beurs gebruik te maken van elkaars spullen, diensten en ideeën wordt er ineens heel veel bereikbaar voor aanzienlijk meer mensen. Het idee achter de nieuwe Ruilwinkel Westerwolde, die in januari de deuren opent in Sellingen, is om op deze manier onder meer de lokale economie te versterken. Naast het ruilen vinden er bij de Ruilwinkel andere activiteiten plaats, zoals een repair-café en sociaal-culturele activiteiten.

Sociale contacten
Ruilwinkel Westerwolde brengt bovendien mensen uit alle lagen van de bevolking en van alle leeftijden met elkaar in contact. ,,Zij ontmoeten, ondersteunen, stimuleren en inspireren elkaar tot het versterken van hun eigen en elkaars krachten. Daarnaast draagt de Ruilwinkel bij aan meer participatie in de samenleving’’, licht interim-voorzitter Reina Boels toe. Dit kan bijvoorbeeld mensen helpen om uit hun sociaal isolement te komen. Ook zet de stichting zich in voor erkenning van de Ruilwinkel als werkervaringsplek door uitkeringsinstanties en is het een broedplaats waar mensen kunnen netwerken om de kans op betaald werk te vergroten. Boels: ,,Dit kan een mooie opstap zijn naar betaald werk.’’

Puntensysteem
Ruilwinkel Westerwolde werkt met een puntensysteem. Mensen helpen elkaar met diensten, waarbij voor elke dienst twaalf punten per uur worden verstrekt. Met deze punten zijn nieuwe diensten te kopen. Maar ook tweedehands spullen. Bovendien stimuleert de Ruilwinkel zo het hergebruik van spullen, wat het initiatief een duurzaam karakter geeft.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen
jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving
bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: Laurence Meijer – Westerwoldeactueel

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.