Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lawaai demonstratie SP Stadskanaal, TSN, buurtdiensten en Wedeka

SP-LogoSTADSKANAAL – Op maandag 3 november, van 18.30 tot 19.30, komt Stadskanaal in actie tegen de voorgenomen bezuinigingen op de huishoudelijke hulp en Wedeka, door ingezamelde handtekeningen aan te bieden aan de gemeente tijdens een grote lawaai-actie.

Deze actie wordt georganiseerd door de SP, TSN, Buurtdiensten en Wedeka. De organisatie hoopt verder op de aanwezigheid van vele mantelzorgers, gedupeerden en anders betrokken inwoners van de gemeente Stadskanaal.
Inmiddels hebben de organisatoren intensief handtekeningen verzameld op markten en bij de organisaties zelf, en ook op internet zijn al vele handtekeningen gezet bij de online petities. De tussenstand staat op het moment op zo’n 2000 handtekeningen en we hopen op nog veel meer!

Waar gaat het om: de gemeente wil de huishoudelijke hulp, de zogenaamde HH1, volledig schrappen. Dit betekent dat mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben dit in het vervolg zelf moeten regelen én zelf moeten betalen. De gemeente is verder bezig met het afbouwen van de sociale werkvoorziening, met het idee dat de mensen die hier werken in het vervolg regulier werk moeten zoeken. Deze mensen zitten echter niet voor niets bij een sociale werkvoorziening; zij zijn over het algemeen niet in staat om mee te draaien binnen ‘normaal’ werk.

“Wij vinden dat een sociale gemeente niet op een dergelijke wijze met zijn inwoners om kan en mág gaan. We roepen een ieder die dat ook vindt op, om mee te demonstreren vanaf 18.30 uur op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Stadskanaal”, zegt Krista Noor (afdelingsvoorzitter) van de SP Stadskanaal. De raadsvergadering zelf is helaas slechts voor een beperkt aantal mensen te bezoeken.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

3 Reacties op “Lawaai demonstratie SP Stadskanaal, TSN, buurtdiensten en Wedeka

  1. Goede acties en hoop dat er veel mensen aan mee doen. Onbegrijpelijk dat het Kabinet kabinet deze bezuinigingen afschuift op de gemeente. Die de taak ook niet aankunnen, en er nog meer verschillen ontstaan tussen gemeenten en burgers de dupe worden. En gepaard gaat met veel ontslagen. En veel ouderen de dupe.

  2. Mijn vrouw en ik zijn gezamenlijke patienten voor zowel de thuiszorg adl als hhv1
    tot 2011 toen de huishoudelijke hulp naar de gemeente ging waren we hhv2 en op dat moment hadden we 6 uur huishoudelijke hulp Na intake is dit verhuist naar hhv 1 maar het aantal uren is verhoogd naar 3 uur en 50 min x 2 door de nieuwe maatregel zal de situatie zo worden dat er voor ons geen hulp meer zal zijn Vanwege een te laag inkomen om hulp te betalen zullen we het zelf moeten gaan doen vraag me af hoe het huis er dan over een half jaar uitziet Als je volgens de gemeente in staat moet zijn om zelf je huis te verzorgen waarom zijn we dan ooit geindiceerd voor hulp was dit nog de glorietijd of een verkiezingsjaar ??Indicatie voor onze 1300 gezinnen waar we over praten kan ook al via het kantoor zonder enige vorm van indicatie van de gemeente haar kant word er beslist hhv 1 te schrappen met de begroting van de overheid in de hand deze raad is gekozen door ons zonder ons geen raadslid geen baan geen inkomen daar zouden de andere fracties raad en burgermeesteres maar eens over nadenken

  3. Stop het afbraakbeleid van deze gemeente. Wel geld voor de pleziervaart en de kades. Geen geld voor hh 1 en ontslag voor 300 werknemers van Wedeka. Straks mogen hetzelfde werk doen maar dan met behoud van uitkering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.