Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oefening met reddingshonden in Stadskanaal

HondSTADSKANAAL – Op drie locaties in Stadskanaal werd zaterdag geoefend met reddingshonden. Door twee Nederlandse en twee Duitse reddingshondengroepen werd getraind op het zoeken naar vermiste personen.

Het doel was om de samenwerking tussen de betrokken hulpverleningsorganisaties en de reddingshondengroepen te optimaliseren. Het uitgangspunt bij de oefening was een aardbeving waarbij meerdere personen vermist werden. Vrijwilligers, van onder meer Scouting en een collega Reddingshondengroep, stelden zich beschikbaar als ‘slachtoffers’. Veiligheidsregio Groningen nam poolshoogte van de fysieke veiligheid in het ‘getroffen’ oefengebied.

De organisatie van de oefening was in handen van INSED (International Northern Search & Earthquake Dogs). INSED specialiseert zich in het zoeken met honden naar slachtoffers in gebieden die getroffen zijn door natuurgeweld, bijvoorbeeld na een aardbeving. Dit team kan ook ingezet worden bij vermissingen van personen in bijvoorbeeld bossen, op vlaktes en in steden/woonwijken.

Bron: De Kanaalstreek

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.