Direct naar de inhoud.

Royal Goedewaagen biedt werkzoekenden betaalde baan

  • door:
  • op:

_AB01066-kNIEUW BUINEN – De goede samenwerking tussen aardewerkfabriek Royal Goedewaagen en de Training & Diagnose Centra (T.D.C.) in Stadskanaal en Oost-Groningen, leidt tot reguliere baan voor werkzoekenden.

Sinds juni dit jaar hebben ruim vijftig werkzoekenden een tijdelijke betaalde baan kunnen bemachtigen bij aardewerkfabriek Royal Goedewaagen in Nieuw-Buinen. De vacatures kwamen beschikbaar dankzij een groot project dat bierbrouwerij Heineken bij Royal Goedewaagen onderbracht. Royal Goedewaagen schakelde zelf de accountmanager van de gemeente Borger-Odoorn in om werkzoekenden voor de opdracht binnen te halen. De voor het project geselecteerde werknemers zijn in ieder geval tot eind november verzekerd van een baan.

Yvonne Kooi van Royal Goedewaagen: “Via het T.D.C. in Stadskanaal hebben wij de afgelopen twee jaar regelmatig werkzoekenden een tijdelijke werkervaringsplaats aangeboden om op vrijwillige basis werkervaring op te doen. Deze samenwerking verloopt heel prettig. Reden voor ons om meerdere van deze medewerkers opnieuw te vragen om nu in een betaalde baan voor ons te komen werken aan dit project. Daarnaast konden we ook nog een aantal mensen via de T.D.C.’s in Oost-Groningen op dit project zetten.”

_AB01138-kOok wethouder Frits Alberts is ingenomen met deze tijdelijke nieuwe werkplekken: “Het is enorm belangrijk dat er een goede werkrelatie bestaat tussen lokale bedrijven zoals Royal Goedewaagen en het T.D.C. Met een gevarieerd trainingsaanbod en het aanbieden van werkervaringsplaatsen, werk je zo gericht aan een snelle terugkeer naar de reguliere arbeidsmarkt. Heel mooi om te zien dat deze samenwerking tot dit prachtige resultaat leidt!”

Voor de duur van het project zijn de medewerkers in dienst van uitzendorganisatie MPO uit Musselkanaal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal