Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Deel 2 ‘Bruin Goud’ geeft inzicht ontginningsjaren Kanaalstreek

scène met Oude Geert

scène met Oude Geert uit deel 2

STADSKANAAL – Dit seizoen vertoont het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal elke maand een aflevering uit de historische dramaserie ‘Bruin Goud’. Deze reeks werd oorspronkelijk gemaakt als televisieserie en werd in 1994 en 1995 uitgezonden door de NPS. De serie speelt zich af in het fictieve dorp Bargermond en gaat over het leven in de ontginningsjaren van Zuidoost-Drenthe. Op zondag 9 november staat deel 2 op het programma. De delen zijn ook los van elkaar goed te volgen.

 

Het gerak
Het café is de ontmoetingsplaats voor de bewoners van Bargermond. Oude Geert vertelt er zijn spookverhalen en de drank vloeit er rijkelijk. Wanneer het tot een opstootje komt waarbij de veldwachter het moet bezuren, komt er een nieuwe veldwachter ‘uit de stad’. De dorpsbewoners maken het deze nieuweling niet makkelijk. Achterdocht en bijgeloof spelen de hoofdrol in deze aflevering, die vooral een sfeerbeeld schept van de onderlinge verhoudingen in het dorp.

De voorstelling begint om 14.30 uur en duurt ca. 30 minuten. De entree bedraagt € 2,50. Donateurs van het SHC hebben gratis toegang op vertoon van hun pas.Voor meer informatie en reserveren: Streekhistorisch Centrum, tel. 0599-612649 of info@streekhistorischcentrum.nl

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.